بررسی تاثیر دما، قدرت یونی pH بر فعالیت آنزیم کاتالاز باکتری Klebsiella pneumoniae در حضور و غیاب داروی سایمتیدین
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس ملی زیست شناسی و علوم زیست محیطی
- کد COI اختصاصی: IRZIST01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2634
نویسندگان
کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زیستی
دانشیار و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
چکیده
کاتالاز آنزیمی است که تقریباً در همه موجودات زنده که اکسیژن مصرف می کنند دیده می شود. پروتئینی است که از 4 زنجیره پلی پیتیدی تشکیل شده، که هر زنجیره دارای 500 اسید آمینه و یک گروه هم می باشد. این آنزیم با ظرفیت تبدیلی بسیار بالا قادر به تجزیه (H(2)O(2 است. Klebsiella ها پاتوژن های فرصت طلبی هستند که باعث عفونت های بیمارستانی می شوند. Klebsiella pneumonia در ایجاد عفونت های بیمارستانی سهم عمده ای دارد. سایمتیدین دارویی است که با مهارگیرنده های (H(2 (گیرنده های هیستامین نوع 2) سلول های جانبی معده، ترشح اسید را کاهش می دهد و به درمان ناراحتی های ناشی از افزایش اسید معده کمک می کند. در این مطالعه تأثیر داروی سایمتیدین بر روی آنزیم کاتالاز Klebsiella pneumonia بررسی شد و همچنین تأثیر عواملی مثل تغییرات pH، دما و قدرت یونی بر اتصال دارو به آنزیم مورد مطالعه قرار گرفت. برای این منظور باکتری در محیط گلوکز کشت شد و پس از جمع آوری توسط دستگاه اولتراسونیک شکسته شد و از سوپ سلولی جهت سنجش فعالیت آنزیم استفاده شد. نتایج نشان داد این سایمتیدین با الگوی مهار رقابتی سبب مهار آنزیم شد و تغییرات pH، دما و قدرت یونی نمی تواند تأثیری بر اتصال دارو به آنزیم بگذارد.کلیدواژه ها
؛Klebsiella pneumoniae، کاتالاز، مهارکنندگی، سایمتیدینمقالات مرتبط جدید
- بررسی خاصیت ضدبیوفیلمی ترکیب گیاهی ۱و۸-سینئول علیه آسینتوباکتر بومانی دارای مقاومت داروئی
- ابر دریاچه باستانی ری - مقدمه ای بر تغییرات سطح-حجم آب در طول زمان از دیدگاه مورفولوژی
- تاثیرنشانگ رهای غیرتهاجمی بزاق در تشخیص سرطان دهان
- بررسی میزان فراوانی بیماری فاویسم در کودکان زیر۶ سال در شهر بوشهر
- بررسی تاثیرپاالیندگی گیاه Salsola crassa بر کاهش آلودگیفاضلاب صنعتی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.