بررسی و تحلیل تغییر شکل ذرات ساینده سیلیسم کارباید در پرداخت کاری به کمک ذرات ساینده مغناطیسی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه ملی مهندسی مکانیک و راهکارهای صنعتی
  • کد COI اختصاصی: NCMEIS01_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 617
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ،کرمانشاه ایران

عبدالحمید عزیزی

استادیار، گروه مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، واحد کرمانشاه، دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه، ایران

چکیده

پرداخت کاری با ذرات ساینده مغناطیسی از جمله فرآیند هاینوین در زمینه پرداخت کاری می باشد. این فرآیند در زمره روش هایمخصوص تولید قرار می گیرد که توانایی کار در شرایط ویژه وپرداخت کاری انواع قطعات با شکل و جنس های متفاوت را دارا می باشد.در این فرآیند، براده برداری مکانیکی انجام می شود و ابزارساینده که به صورت گل ساینده تهیه می گردد با سایش سطحقطعه کار عمل پرداخت را انجام می دهد. نیروی مورد نیاز جهتسایش سطوح توسط میدان مغناطیسی تامین می شود.ذرات ساینده در فرآیند عمدتا از جنس ایمیلنت یا سیلیسمکارباید می باشد. ذرات ایمیلنت برای نمونه های با جنس نرمتر نظیرآلمینیوم و ذرات سیلیسیم کارباید برای جنس های سخت تر استفادهمی شود. بررسی تغییر شکل این ذرات بعد ار کار و همچنین تفاوتبراده های برداشته شده با مش های مختلف به این روش از این حیثاهمیت دارد که می توان شکل و اند ازه ذرات مورد نیاز را با دقتبیشتری انتخاب کرد و فرآیند را بهینه تر و هزینه های آن را کاهش داد. در این تحقیق به مطالعه ذرات ساینده SIC برای پرداخت مارپیچ ball scrow دستگاه CNC مورد استفاده بوده و همچنین برادههای برداشته شده از سطح توسط ذرات با ابعاد مختلف پرداختهمی شود. پس از تهیه تصاویر از ذرات و براده ها توسط میکروسکوپ SEM، تصاویر در نرم افزار MIP4 مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نتایج حاصل می توان شاهد شکستگی ذرات سیلیسم کارباید بعد ازکار و ریز شدن مش آنها و همچنین تغییرات در براده های برداشتهشده بر اثر بار برداری با مش های مختلفی از ذرات ساینده بود.

کلیدواژه ها

سیلیسم کارباید، تحلیل تصویر، میکروسکوپ الکترونیروبشی، براده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.