تأثیر هیدراسیون اولیه در فرایند اندرکنش بنتونیت با آلایندههای آلی با استفاده از نتایج آزمایش پراش پرتو ایکس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش در مهندسی، علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: RSTCONF01_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 634
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیدرضا اوحدی

استاد گروه عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا؛ استاد مدعو دانشکده عمران، دانشگاه تهران

زینب آقایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران-ژئوتکنیک، پردیس دانشکدههای فنی، دانشگاه تهران

چکیده

تا کنون تحقیقات متعددی در خصوص اندرکنش کانی های رسی و آلاینده های آلی صورت گرفته است اما تعداد اندکی از آن ها مطالعه ریزساختاری فرآیند اندرکنش را بررسی کرده اند. از سوی دیگر، با توجه به آنکه مراکز دفن زباله، مراکز صنعتی و پالایشگاه ها در اثر بارش یا نفوذ آب از راه های گوناگون، به طور مکرر در معرض فرایندهای تر و خشک شدن قرار میگیرند بر این اساس دو مکانیزم متفاوت درآلوده شدن خاک شامل اندرکنش خاک قبل و بعد از هیدراته شدن خاک امکان وقوع دارد. ضمن آنکه تئوریهای موجود در مطالعه فرایند اندرکنش خاک-آلاینده اثر هیدراسیون اولیه را در محاسبات منظور نمیکنند. تحقیق حاضر با هدف مطالعه تأثیر شرایط هیدراسیون اولیهخاک در فرایند اندرکنش خاک و آلاینده آلی از منظر ریزساختاری و درشت ساختاری انجام شده است. اصولاً مطالعه پراش پرتو ایکسخاک روش مفیدی برای شناخت رفتار ریزساختاری و تغییرات رفتاری خاک های رسی در شرایط مختلف زیست محیطی و ژئوتکنیکی است. برای مطالعه تأثیر شرایط هیدراسیون اولیه خاک بر فرایند اندرکنش خاک و آلاینده آلی، نمونههای سدیم-بنتونیت در شرایط پیشهیدراته شده و پس هیدراته شده در معرض غلظتهای مختلف اتانول و اسید استیک به عنوان آلاینده آلی قرارگرفته و تغییراتریزساختاری سدیم-بنتونیت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر حاکی از آن است که شرایط هیدراسیون اولیه به طور کلی موجب بهبود خصوصیات خاک در فرایند اندرکنش خاک و آلاینده آلی می شود. نتایج اخذ شده در افزایش عملکرد لایههای رسی مراکز دفن مهندسی زباله کاربرد عملی و اجرائی دارد

کلیدواژه ها

بنتونیت، پراش پرتو ایکس، آلاینده آلی، شرایط هیدراسیون متفاوت، ثابت دی الکتریک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.