کاربرد زبان قید شی در افزایش دقت مدلهای UML و مقایسه کارایی ابزارهای آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس ملی فن آوری، انرژی و داده با رویکرد مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: TEDECE01_245
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 932
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز نوروزی

کارشناس نرمافزار، دانشگاه فنی و حرفه ای، دانشکده فنی دکتر شریعتی

علیرضا خلیلیان

دانشجوی دکتری نرم افزار، دانشگاه اصفهان

چکیده

مدل های UML ، سالهاست که برای مدلسازی سیستمهای نرمافزاری استفاده میشوند. یکی از مشکلات آنها این است که نمیتوان برخی قوانین معنایی محیط و قیود را در آن لحاظ کرد. زبان قید شی برای افزایش دقت مدلهای UML معرفی شده است و هدف از آن تکمیل نمودار UML است و اگر به درستی مورد استفاده قرار گیرد، اضافه کردن عبارات زبان قید شی به نمودار UML ، به طور قابل توجهی صحت مطالب و نهایتاً ارزش یک مدل UML را افزایش می دهد. در همین راستا، این زبان شامل ابزارهای متفاوتی میباشد که هر کدام دارای ویژگی- هایی میباشد که کاربر بسته به نیاز خود، ابزار مناسبی را انتخاب کند. هدف از مقاله حاضر بررسی زبان قید شی، معرفی ابزارهای آن و مقایسه و ارزیابی آن ابزارها میباشد. بدین ترتیب پژوهشگران در این زمینه میتوانند لیستی از ابزارهای زبان قید شی و مقایسهی آنها را داشته باشند تا بتوانند ابزار متناسب با نیازشان را برگزینند

کلیدواژه ها

OCL ، مدلهای UML ، محدودیت، پیششرط، پسشرط، IDE4OCL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.