شناسایی ابعاد اقلیم و مکان یابی معماری ایرانی اسلامی موثر در طراحی فضاهای ورزشی ایران
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: NICONF01_465
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 832
نویسندگان
دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه مازندران
استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران
استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه مازندران
چکیده
هدف از پژوهش حاضر شناسایی ابعاد اقلیم و مکان یابی مؤثر در طراحی فضاهای ورزشی مطابق با اصول معماری ایرانی اسلامی میباشد. پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی و روش انجام آن کیفی است. فرایند پژوهش شامل پژوهش کیفی مصاحبه با صاحبنظرانجهت شناسایی ابعاد کلی اقلیم و مکان یابی معماری ایرانی اسلامی و تشکیل گروه دلفی استفاده از روش دلفی کلاسیک جهت دستبابی به ابعاد اصلی اقلیم و مکان یابی معماری ایرانی اسلامی است. جامعه آماری این تحقیق طراحان، سازندگان و مدیران ورزشی در رشته معماری، عمران و تربیتبدنی بودند. نمونه آماری به روش اشباع نظری مشخص شد و در مجموع 22 نفر درمصاحبهها شرکت کردند. در بخش دلفی نیز در مرحله اول 22 نفر و در مرحله دوم 11 نفر حاضر به همکاری شدند. روش نمونهگیری غیر تصادفی از نوع هدفمند و در دسترس بود. ابزار پژوهش نیز در بخش اول مصاحبه نیمه ساختاریافته حضوری یاتلفنی از نوع مصاحبه مفهومی و در بخش دوم دلفی دو مرحلهای از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. بر اساس یافتههایتحقیق، از میان ابعاد استخراجشده از مصاحبهها، و نظرخواهی از اعضای گروه دلفی در دو مرحله، در پایان 5 بعد برون گرایی و درون گرایی، دسترسی مناسب، سازگاری با کاربری همجوار، جهت قرارگیری ساختمان و توپوگرافی سایت بهعنوان ابعاد اقلیم ومکان یابی معماری ایرانی اسلامی موثر در طراحی فضاهای ورزشی ایران شناسایی شدند. جهت بهبود اقلیم و مکان یابی معماری فضاهای ورزشی در ایران نیاز به نقشه راه و الگویی میباشد که مطابق با اقلیم و مکان یابی معماری و هنر ایرانی اسلامی باشد. سیمای فضاهای ورزشی ایران نیاز به هویت بخشی دارند و این هدف زمانی میسر میشود که معماران در طراحی فضاهای ورزشی از عناصر اقلیم و مکان یابی معماری ایرانی اسلامی بهره برند .کلیدواژه ها
اقلیم و مکان یابی، معماری ایرانی اسلامی، فضاهای ورزشی، ایرانمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.