بررسی جهت قرارگیری حیاط مرکزی درمیزان آسایش حرارتی ساکنان منطقه با رویکرد پایداراقلیمی نمونه موردی خانه طباطبایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF01_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 734
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن سجادزاده

استادیار دانشکده هنرومعماری دانشگاه بوعلی سینا همدان ایران

مجید شیرازی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اراک ایران

رضا امیدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک اراک ایران

چکیده

در معماری مدرن امروزی ساختمان ها به واسطه پیشرفت تکنولوژیکی مرتفع شده رفته رفته روش های بومی سازگار با طبیعت فراموش شدند و بناها به واسطه تکنولوزی، بدون توجه به انسان و همسازی با طبیعت خلق شدن ولی در حال حاضر، رویکردهای جدید در ایران توجه چندانی به هم جواری طبیعت ندارند. و آگاهی به همین مسئله معماری پایدار را در مجموعه مباحث توسعه پایدار حائز اهمیت کرد. با مطالعه در معماری مناطق گرم و خشک نظیر شهر کاشان به نحوه تعامل انسان بومی با محیط در می یابیم که تفکر پایدار محور نیست. معماری این مناطق به گونه ای طراحی شده است که با اصول پایداری همگرا است و در این میزان آسایش اقلیمی نقش به سزایی دارد. از این رو د این پژوهش به تیین نقش حیاط مرکزی در معماری بومی با طول پایداری می پردازیم و در خانه طباطبایی در کاشان مورد ارزشیابی قرار می دهد. در مسیر پژوهش اشاره به اصول پایداری و خانه طباطبایی با اطول پایداری مورد بحث قرار می گیرد. نتایج حاصل از تحقیق ، یعنی ساختار حیاط مرکزی نه تنها خودش پایداری محور است بلکه به پایداری در معماری بومی به مدد این ساختار فراهم شده است. نتایج نشان می دهد که از عناصر طبیعی در معماری سنتی نواحی گرم و خشک این گونه بناها را در بناهای پایدار قرار می دهند

کلیدواژه ها

معماری ، پایدار ، حیاط مرکزی ، خانه طباطبایی ، کاشان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.