پیش بینی انگیزه پیشرفت در یادگیری بر اساس فلسفه تربیتی ایدهآلیسم در بین دانشجویان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0670
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا امینیان

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

نسا صابونچی

زهرا امینی

چکیده

هدف این تحقیق، پیش بینی انگیزه پیشرفت در یادگیری بر اساس فلسفه های تربیتی ایده آلیسم، شرق، رفتارگرایی وپراگماتیسم در بین دانشجویان است. روش تحقیق از نظر شیوه گردآوری اطلاعات توصیفی (همبستگی) و از نظرهدف، کاربردی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان دختر و پسر رشته های مختلف دانشکدهعلوم تربیتی و مشاوره دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن در سال تحصیلی 93-92 به تعداد 1545 نفر بوده است که حجم نمونه مطابق با جدول «مورگان» 306 نفر برآورد گردید و برای انتخاب نمونه از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه انگیزه پیشرفت در یادگیری پاشاشریفی (1387) با ضریب آلفای 0/82 و در مقیاس 5 درجه ای بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان دادکه بین انگیزه پیشرفت در یادگیری و فلسفه های تربیتی ایده آلیسم رابطه معناداری وجود دارد. بطوریکه همبستگی بین انگیزه پیشرفت در یادگیری و فلسفه تربیتی ایده آلیسم در سطح (sig=000) رابطه معنادار وجود دارد و چون sig مثبت و بزرگتر از 0/05 است در نتیجه با افزایش ابعاد فسفه تربیتی ایده آلیسم ، انگیزه دریادگیری هم افزایش می یابد. فلسفه تربیتی ایده آلیسم در تبیین انگیزه پیشرفت در یادگیری برابر با 0/052 می باشد و یک واحد تغییر در اینن متغیر باعث میشود تا میزان تبیین انگیزه پیشرفت در یادگیری به اندازه 0/052 واحد تغییر یابد. که بین انگینزه پیشرفت در یادگیری و فلسفه تربیتی رابطه وجود دارد و 45/6 درصد تغییرات انگیزه پیشرفت در ینادگیری از طرینق ابعناد فلسنفه تربیتی (ایده آلیسم) قابل تبیین است.

کلیدواژه ها

انگیزه پیشرفت در یادگیری، فلسفه تربیتی، فلسفه تربیتی ایده آلیسم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.