اثربخشی خانواده درمانی مبتنی بر فنون ساختاری سبک مینوچین بر رضایت زناشویی و رضایت از زندگی زوجین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0509
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آهنگریان

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس،چالوس، ایران

سعید شاویسی زاد

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و مدرس دانشگاه آزاد و پیام نور

چکیده

پژوهش حاضر به بررسی تاثیر خانواده درمانی مبتنی بر فنون ساختاری سبک مینوچین بر رضایت زناشویی و کیفیت زندگیزوجین شهر تهران پرداخته است. روش پژوهش این طرح از نوع آزمایشی است که در آن از طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل استفاده شده است. جامعه آماری در این پژوهش کلیه زوج های مراجعه کننده به کلینیک های مرکز شهر تهرانمی باشد و نمونه آماری نیز از بین جامعه آماری، 20 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی، در دو گروه آزمایشی وکنترل (10 نفر گروه آزمایش و 10 نفر گروه کنترل) و بر اساس سبک درمانی مینوچین انتخاب شد .ابزار سنجش دو پرسشنامه رضایت زناشویی ایزیچ و رضایت از زندگی وینر استفاده شد .یافته ها نشان داد که خانواده درمانی مبتنی بر فنون ساختاریسبک مینوچین 32 درصد بر رضایت اززندگی زوجین تاثیر دارد.خانواده درمانی مبتنی بر فنون ساختاری سبک مینوچین 67درصد بر رضایت زناشویی زوجین تاثیر دارد. با توجه به میانگین و انحراف استاندارد نمرات رضایت زناشویی و رضایت از زندگیزوجین را در دو گروه کنترل و آزمایش در پیش آزمون و پس آزمون نشان می دهد.با توجه به جدول فوق،میانگین رضایتزناشویی در گروه آزمایش و در پس آزمون 52.90 در پیش آزمون 48.50 و میانگین رضایت از زندگی در گروه آزمایش و درپس آزمون 44.50 و در پیش آزمون 42 بدست آمده است. همچنین میانگین رضایت زناشویی در گروه کنترل و در پسآزمون 33.90 و در پیش آزمون 53.50 و میانگین رضایت اززندگی در گروه کنترل و در پس آزمون 31.70 و در پیش آزمون30.69 بدست آمده است. بنابراین رضایت زندگی و داشتن روابط زناشویی موفق نه تنها تاثیر بسزایی بر خوشبختی و سعادتافراد دارد بلکه فواید بی شماری نیز برای جامعه دارد.

کلیدواژه ها

خانواده درمانی فنون ساختاری سبک مینوچین رضایت زناشویی رضایت اززندگی زوجین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.