تعلیم و تربیت در مکتب فلسفی طبیعت گرایی (سیر آراء تربیتی مغرب زمین در عصر روشنایی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF02_0389
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 6516
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید فراست فر

دانشجوی دکتری فلسفه تعلیم و تربیت،دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

مکتب فلسفی طبیعت گرایی در قرن هیجدهم با نظرات و کتابهای ژان ژاک روسوی فرانسوی در اروپا بوجود آمد ونظرات فلسفی او، تاثیر زیادی درهمه ابعاد فردی و اجتماعی زندگی انسان داشت به نحوی که، آراء تربیتی او ، انقلابیدر نظام تعلیم و تربیت مغرب زمین ایجاد کرد. باید اذعان کرد که نظرات روسو تا کنون بر روی اندیشه فلاسفه ومتفکران زیادی تاثیر گذارده و افرادی همچون کانت ، فیخته، پستالوزی، باسئو ، دیویی ،هربارت، فروبل با استفاده ازنظرات روسو تحولات زیادی را در تعلیم و تربیت ایجاد کرده اند.نویسنده این تحقیق تلاش دارد با هدف بررسی تعلیمو تربیت از منظر طبیعت گرایان، به روش مروری و کتابخانه ای و با استفاده از منابع مختلف موجود با بیان مقدمات وکلیاتی از نظرات و دراء فلسفی و تربیتی متفکران قرن هیجدهم مغارب زماین و در نهایات باه درات تربیتای ودیدگاهآموزش و پرورشی نشات گرفته. از نظرات روسو و موضوعاتی همچون روش آموزش، محتوی آموزشی و اهداف آموزشو پرورش طبیعت گرایان و متفکران بعدی متاثر از آن بپردازد.

کلیدواژه ها

آموزش ،طبیعت گرایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.