آنتروپومتری استاتیک در ایران

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین‌المللی ارگونومی ایران
  • کد COI اختصاصی: IRANERGO01_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن حسینی نسب

دانشیار دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه یزد

ناصر صدرا ابرقویی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی و دانشجوی دکت

چکیده

آنتروپومتری یکی از علوم زیر مجموعه مهم علم ارگونومی می باشد که در مباحث طراحی ابزار , وسایل , ماشین آلات و کلیه طراحی های مورد استفاده انسان نقش اساسی دارد . پر واضح است که در طراحی وسایل ابزار آلات و ماشین آلات در ارتباط با انسان باید اختلاف های ابعادی و دیگر اختلافها در بین استفاده کنندگان را در نظر گرفت ، این مهم با به کارگیری علم آنتروپومتری با استفاده از علم آمار عملی و تامین خواهد شد . تاکنون در کشور ما در خصوص آنتروپومتری، تحقیقات زیربنایی و کاربردی جدی و قابل توجهی صورت نگرفته است . تحقیق حاضر، مطالعه گسترده ای از آنتروپومتری جامعه ایران می باشد که به مطالعه و استخراج بیش از 54 پارامتر از بدن افراد شامل 22 الی 55 ساله در وضعیت نشسته و ایستاده پرداخته است . نتایج این تحقیق می تواند در کلیة کارخانجاتی که به نوعی در خصوص تولید وسایل و ابزارهائی که مورد استفاده انسان قرار می گیرد و طراحی ایستگاههای کاری درکارخانجات و ادارات ،به کار گرفته شود . در بخش اول این تحقیق ضمن استخراج آنتروپومتری استاتیک ایرانیان به تجزیه و تحلیل آماری داده های استخراج شده شامل تعیین توابع توزیع احتمال، محاسبة صدکهای مورد استفاده در طراحی، تأثیرات سن و وزن بر روی دیگر پارامترهای استخراج شده، میانگین و انحراف معیار داده ها و . . . پرداخته شده است . در بخش دوم آنتروپومتری جامعه ایران با دیگر جوامع مقایسه شده است که نتایج حاصل نشان می دهد اختلاف قابل توجهی بین آنتروپومتری زنان و مردان ایرانی و آنتروپومتری ایرانیان با دیگر جوامع وجود دارد .

کلیدواژه ها

ارگونومی، آنتروپومتری استاتیک، آمار توصیفی ، آمار استنباطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.