ارزیابی ارگونومیکی وضعیتهای انجام کار به روش ربا (REBA) در آرایشگران شهر بیرجند 1385
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: نخستین کنفرانس بینالمللی ارگونومی ایران
- کد COI اختصاصی: IRANERGO01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5773
نویسندگان
آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
آموزشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بیرجند
چکیده
ناراحتی های اسکلتی عضلانی بخش عمده ای از بیماریهای شغلی را به خود اختصاص می دهد . در حرفه آرایشگری به دلیل وجود حرکات تکراری ، کار طولانی مدت در وضعیتهای ایستاده و وضعیتهای غلط کاری احتمال بر وز ناراحتیهای اسکلتی عضلانی وجود دارد . پیشگیری از بروز این ناراحتی ها مستلزم ارزیابی وضعیتهای کاری با استفاده از روشهای آنالیز شغلی علم ارگونومی (Ergonomy) می باشد . این مطالعه به منظور ارزیابی ارگونومیکی وضعیتهای انجام کار آرایشگران شهر بیرجند با استفاده از روش ربا (REBA:Rapid Entire Body Assessment) و تعیین میزان شیوع ناراحتیهای اسکلتی عضلانی نواحی مختلف بدن آنها انجام شده است . در این مطالعه کلیه 150 آرایشگرشهر بیرجند مورد مطالعه قرار گرفتند . میزان شیوع ناراحتی گردن %21 ، شانه %31 ، مچ دست %6 ،کمر %54 و ساق پا %69 بدست آمد . ارتباط بین ناراحتی های مچ دست و ساق پا با جنس م عنی دار بود ) ) P =0/05 به نحوی که این ناراحتی ها در مردان نسبت به زنان شایعتر بود . ارتباط بین میانگین ساعات کار در روز با ناراحتی ساق پا در یکسال گذشته معنی دار بود . به استناد نتایج بدست آمده رابط ه معنی داری بین ناراحتی های ساق پا و مچ دست با میان گین نمرات نهایی ربا (REBA) برای اندامهادرمردان بدست آمد . ارتباط بین سایر ناراحتی ها با متغیرهای سابقه کار، جنس، سن و میانگین نمرات نهایی ربا (REBA) معنی دار نبود . با توجه به نتایج بدست آمده اصلاح وضعیتهای کاری آرایشگران به ویژه در گروه مردان ضرورت دارد که آموزش وضعیتهای صحیح کاری نقش مهمی در رسیدن به این هدف خواهد داشت .کلیدواژه ها
ناراحتی های اسکلتی عضلانی ، ربا (REBA) ، آرایشگران ، ارگونومی (Ergonomy)مقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.