بررسی اثر تنش خشکی بر جوانه زنی بذر ژنوتیپ های یونجه (.Medicago sativa L)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH02_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 726
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر رحیمی

گروه زراعت، پردیس علوم و تحقیقات خوزستان، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز ، ایران

عادل مدحج

گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر، شوشتر،ایرا

چکیده

به منظور بررسی اثر تنش خشکی بر ویژگی های جوانه زنی و رشد گیاهچه 10 ژنوتیپ یونجه، آزمایشی در محیط کشت پتری دیش (در آزمایش پذیری) به صورت فاکتوریل در قالب طح کاملاً تصادفی و به سه تکرار اجرا شد. فاکتورهای آزمایش شامل پنج سطح تنش خشکی صفر، 0/4-0 0/6-0 0/9 و 1/1- مگاپاسکال و 10 ژنوتیپ یونجه شامل: KFA15, KFA12, KFA3, KFA1 (با منشء قره یونجه)، KFA16-KFA5, KFA4 (با منشء همدانی)، KFA9 (با منشأ چالشتر شهرکرد)، KFA7 (با منشأ رهنانی) و یزدی گرمسیری بودند. نتایج نشان داد در آزمایش جوانه زنی، تنش خشکی، مؤلفه های جوانه زنی را که شامل: درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، وزن خشک ریشه و ساقه چه هستند به طور معنی داری کاهش داد. ژنوتیپ های KFA16 و یزدی از بیشترین درصد و سرعت جوانه زنی در تیمار خشکی 1/1- مگاپاسکال برخوردار بودند. کمترین درصد جوانه زنی دراین تیمار خشکی به لاین KFA3 تعلق داشت.

کلیدواژه ها

تحمل به خشکی، ژنوتیپ، رشد گیاهچه، یونجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.