سنتز و بررسی اثر سمیت سلولی و ضد سرطانی 8 ژرانیل اکسی کومارین بر روی سلول های سرطانی پروستات PC3

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 978
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه ملکی

کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران

حمید صادقیان

استادیار، گروه علومآزمایشگاهی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

احمدرضا بهرامی

استاد، گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه فردوسی مشهد

مریم مقدم متین

استاد، گروه زیست شناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، پژوهشکده زیست فناوری دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

سرطان پروستات دومین سرطان شایع در مردان جهان است. تاکنون روش های مختلفی شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی، هورمون درمانی، ایمنی درمانی و درمان هدفمند (داروهایی که به طور خاص مانع رشد سلول سرطانی می شوند) برای درمان این بیماری استفاده شده است. هدف از این طرح بررسی اثر سمیت سلولی و ضد سرطانی یک مشتق کومارینی به نام 8-ژرانیل اکسی کومارین بر سلول های سرطانی پروستات PC3 و سلول های طبیعی فیبروبلاست انسانی HDF در شرایط in vitro بود. ترکیب کومارینی سنتز شد و اثرات سمیت سلولی برای غلظت های مختلف آن در بازه های زمانی 24، 48 و 72 ساعت با روش اسپکتروفتومتری توسط ماده alamar blue انجام پذیرفت و غلظتی از ترکیب که باعث مرگ نیمی از سلول ها می شود ((IC(30) محاسبه گردید. ارزیابی تیمار سلول های PC3 با ماده 8- ژرانیل اکسی کومارین در بازه های زمانی 24، 48 و 72 ساعت به ترتیب مقادیر (70/01IC(30؛ 62/50 و 21μg/ml و همچنین تیمار سلول های طبیعی HDF توسط این ماده در این بازه های زمانی اثر سمتی را نشان ندادند و بیشترین میزان مرگ و میر سلولی 72 ساعت پس از تیمار در سلول های PC3 در غلظت 21μg/ml گزارش شد. مقادیر (IC(30 بر روی سلول های PC3 در مقایسه با سلول های HDF، نشان می دهد که ماده ی 8-ژرانیل اکسی کومارین می تواند بر سلول های سرطانی پروستات اثرات ضد سرطانی داشته باشد.

کلیدواژه ها

سرطان پروستات، 8-ژرانیل اکسی کومارین، ترکیبات کومارینی، رده های سلولی PC3 و HDF

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.