مطالعه هیستومورفومتری اثر متیونین بر هیستولوژی و تعداد سلول های استئوسیت و استئوبلاست استخوان تیبیای جنین مرغ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF01_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرناصر ناظم

استادیار بخش علوم تشریح، گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

فاطمه پولادخای

دانشجوی دکترای عمومی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

هادی توکلی

دانشیار بخش طیور، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان

چکیده

متیونین یک اسید آمینه ضروری گوگرددار است که به صورت گسترده برای تشکیل غضروف لازم می باشد اما اثرات نامطلوب آن را در اتیولوژی بیماری های استخوانی مانند دیسکندروپلاژی تیبیا و تاثیر آن بر ماتریکس ارگانیک استخوان نباید نادیده گرفت..در این مطالعه اثر هیستومورفومتری و هیستولوژی متیونین تزریق شده داخل کیسه زرده جنین مرغ بر روی استخوان تیبیا بررسی گردیده است. بدین منظور 30 عدد تخم مرغ نطفه دار هم وزن نژاد گوشتی سویه راس 308 ، به گروه های کنترل، و تیمارهای دریافت کننده 40 و 50 میلی گرم متیونین تقسیم شدند. روز چهارم انکوباسیون پس از کندلینگ، گروه شاهد، نیم میلی لیتر PBS استریل از طریق سوراخ ایجاد شده در انتهای پهن دریافت کرد. گروه های تیمار نیز نیم میلی لیتر محلول PBS که به ترتیب دارای 40 و 50 میلی گرم متیونین بود، دریافت نمودند. روز هیجده انکوباسیون، نمونه از مقطع عرضی استخوان تیبیا اخذ گردید تا بتوان ضخامت کورتکس و قطر و نیز نسبت کورتکس به قطر را با مطالعات هیستوموفمتری اندازه گیری نمود. همچنین تعداد و اندازه استئوسیت، استئوبلاست و استئوکلاست ها ارزیابی گردید. بر اساس نتایج بدست آمده از این مطالعه، متیونین افزوده شده به کیسه زرده جنین جوجه گوشتی، سبب کاهش تشکیل استخوان و کاهش روند رسوب کلسیم در ماتریکس استخوان جنین می گردد. همچنین برتعداد و اندازه استئوبلاست و استئوسیت ها اثر منفی داشته است که برخلاف اثر این آمینو اسید بر استئوکلاست ها بود.

کلیدواژه ها

متیونین، استخوان تیبیا، هیستومورفومتری، جنین مرغ، سلول های استخوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.