بررسی تعدادی از قارچ کش ها در شرائط آزمایشگاهی بر علیه عامل بیماری لکه موجی سیب زمینی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسام الدین رمضانی

گروه علوم کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور

غلامرضا بخشی خانیکی

گروه علوم کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه پیام نور

چکیده

در این تحقیق در شرائط آزمایشگاهی به منظور بررسی اثر شش قارچ کش بنام های: ایندوفنیل، باوستیین، بلیتوکس - 50 ، تیرام،کاپیافول و کربوکسین بر علیه رشد طولی عامل بیماری لکه موجی سیب زمینی (Alternaria solani) در قالب طرح کاملا تصادفیبا پنج تکرار صورت پذیرفت. در این تحقیق از روش مسمومیت غذایی با غیظت 2 درصد استفاده گردید. نتایج حاصله نشان از اثربازدارندگی 100 درصدی تیمارهای قارچ کش باوستین و کربوکسین بر رشد طولی عامل بیماری بعد از گذشت 6 روز از تلقیح عاملبیماری در مقایسه با سایر تیمارها داشت. در حالیکه کمیرین درصد اثر بازدارندگی (51/30) مربوط به قارچ کش بلیتوکس – 50گزارش گردید. تیمار غده های آلوده با قارچ کش باوستین و کربوکسین تیز حاکی از حداکثر جوانه زنی غده ها در مقایسه با سایرتیمارها گزارش گردید. بطوری که بترتیب بیشترین رشد طولی ساقه چه و ریشه چه با 4/80 و 10/30 ساتیی متر حاصل تیمارهایقارچ کش باوستین و کربوکسین مشاهده گردید. با توجه به داده های گزارش شده در این تحقیق بهترین قارچ کش جهت تیمار غدههای آلوده سیب زمینی بر علیه عامل بیماری لکه موجی سیب زمینی، باوستین با غلظت 2 درصد مشخص گردید.

کلیدواژه ها

اثر قارچ کشی، شرائط آزمایشگاهی، کنترل، عامل بیماری لکه موجی سیب زمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.