بررسی تأثیر سطوح مختلف سیلیسیم روی گلدهی آهار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF01_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس کاییدی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

عبدالحسبن رضایی نژاد

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

فیض الله شهبازی

دانشیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستمها دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

چکیده

به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف سیلیسیم بر برخی صفات مورفولوژیکی گل آهار (.Zinnia elegans L) آزمایشی برر اساس طرحکاملاً تصادفی با 6 تیمار در دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان در سال 1393 انجام شد. در این پژوهش ابتدا گیاه مورد نظر از حریق بذردر گلدان های حاوی ماسه به صورت هیدروپونیک کشت شد. سپس گیاهان کاشته شده توسط محلول غذایی هوگلند تا استقرار کاملتغذیه شدند، سپس تیمارها که شامل 6 سطح مختلف سیلیسیم (0 ، 50 ، 100 ، 200 ، 500 و 1000 میکرومولار) بودند، اعمال شد. محلولدهی صفر تا 200 میکرومولار دو بار در روز انجام شد. محلول دهی 500 و 1000 میکرومولار به صورت هفتگی انجام شد . نتایج نشان دادکه با افزایش سیلیسیم قطر دمگل به طور میانگین به میزان 25/34 درصد (معادل 0/9mm) نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت ، قطرگل به طور میانگین به میزان 9/14 درصد (معادل 6/95mm) نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت و عمر گل روی بوته به طور میانگین بهمیزان 18/73 درصد (معادل 6/12 روز) نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت اما سیلیسیم اثری بر تعداد گل نداشت.

کلیدواژه ها

آهار، سیلیسیم، قطر دمگل، قطر گل، عمر گل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.