نگرشی بر تنوع سرخس های چلمیر، پارک ملی تندوره

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی زیست شناسی و علوم باغبانی ایران
  • کد COI اختصاصی: BPCONF01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 755
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیدا قریشی

دانشجوی کارشناسی ارشد، ، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

مهرو حاجی منیری

عضو هیت علمی گروه زیست شناسی، دانشیار، دانشکده علوم، واحد مشهد دانشگاه آزاد اسلامی

علیرضا سوهانی

عضو هیت علمی گروه کشاورزی، استادیار، دانشکده کشاورزی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

شاخه پتریدوفیت ها با تقریباً 11000 گونه، گیاهان اسپورداری هستند که تاریخ پیدایش آنها به دوره دونین تحتانی می رسد. در رده بندیسنتی، راسته سرخس ها بر اساس چگونگی پیدایش اسپورانژیوم از یکدیگر تفکیک می شوند. البته صفات مورفولوژیک در توجیه تکاملشبکه ای سرخس ها بسیار ناتوان است، از این رو امروزه ابزارهای ارزشمندی چون یافته های سیتولوژیک و مولکولی موجب بازبینیسیستماتیک سرخسها شده است. مستندات مبتنی بر مطالعات مورفولوژیک، حاکی از حضور 52 گونه سرخس و وابسته های آنها در ایراناست؛ از این میان تعداد سه گونه سرخس از پارک ملی تندوره گزارش شده است. اخیراً سنگلاخ های دره چلمیر واقع در شرق پارک بهمنظور شناسایی فلور سرخس مورد بررسی قرار گرفت. گونه شناسی با استفاده از صفات مورفولوژیک و کلیدهای شناسایی رایج انجام شد.نتیجه نشان داد که حداقل چهار گونه در جمعیت های نسبتاً فراوانی در این محدوده موجود است. از مقایسه این مطالعه با سوابق موجود،گونه Cheilanthes persica (Bory) Mett. به فهرست گونه های شناسایی شده منطقه اضافه می شود.

کلیدواژه ها

سرخس، تنوع زیستی، حفظ و نگهداری گیاهان، پارک ملی تندوره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.