بررسی تغییرات خط ساحلی مبتنی بر داده های سنجش از دور در بخش مرکزی خزر جنوبی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش ملی توسعه پایدار فضایی در سواحل دریای خزر
- کد COI اختصاصی: SSDCSC01_055
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1188
نویسندگان
استاد مرکز RS & GIS دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشجوی دکترای آیخیزداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
مربی، مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر
چکیده
امروزه تغییرات سطح اساس آب دریاها و خطوط ساحلی یکی از مشکلات مهم کشورها در جهان می باشد. در این تحقیق با استفاده از داده های سنجش از دور، تغییر شکل خطوط ساحلی تحت تأثیر نیروهای فرساینده حاصل از دریا و عوامل انسانی، مورد بررسی قرار گرفتهاست. استقرارگاه های ساحلی دریای مازندان در طی سا لهای اخیر با تحولات توسعه ای همراه بوده که در این مطالعه تغییرات خط ساحل در محدوده شهر بابلسر در مقاطع سال های 1345، 1383، 1362 و 1392 مورد بررسی قرار گرفته است. بر اساس گزارشات علمی تغییرات سطح خزر در دوره های گذشته بین 21 - تا 28 - متر در نوسان بوده که هم اکنون نیز 26/5- متر می باشد. بر اساس گزارشات علمی تغییرات سطح خزر در دوره های گذشته بین 21 - تا 28 - متر در نوسان بوده که هم اکنون نیز 26/5- متر می باشد. بدین منظور، با استفاده از نتایج حاصل از پردازش داد ه های دورسنجی در دوره های زمانی مذکور، روند تغییرات خط ساحل که همناشی از نوسانات دریا و هم حاصل احداث سازه ها در منطقه بوده، ارزیابی شده است. اینمطالعه نشان می دهد که نوار ساحلی منطقه بابلسر در ضلع غربی مصب رودخانه و ضلع شرقیآن بدلیل احداث تأسیسات حفاظتی از وضعیت تعادل و پایداری خارج شده و در این بازه زمانیکه در برگیرنده دوره های پیشروی و پسروی آب دریا می باشد، با واکنش های متفاوتی روبرو بوده است.کلیدواژه ها
خط ساحلی، نوسانات دریا، سنجش از دورمقالات مرتبط جدید
- حکمرانی دریایی ایران به عنوان یک سیستم پیچیده: تحلیل جغرافیای سیاسی با رویکرد هوش مصنوعی و هوش مکانی
- تبیین سناریوهای آینده تقسیمات استان تهران
- آسیبشناسی حمل و نقل و مدیریت ترافیک در شهرداری های نوظهور ایران
- معایب و مشکلات برنامهریزی و سیاست گذاری حوزه فرهنگ شهری در ایران
- سیاست گذاری بهینه در حوزه ترافیک شهری با استفاده از تکنولوژی های هوش مصنوعی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.