تحلیل پایداری تونل های پیرشریف و پونه با استفاده از روش های تجربی و ارائه سیستم نگهدارنده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هجدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI18_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودیان هریس

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی دانشگاه خوارزمی تهران،

محمدرضا آصف

استادیار دانشکده علوم زمین دانشگاه خوارزمی تهران

علی قنبری

دانشیار دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی تهران

حسین قربانی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تکتونیک، مسئول بخش ژئوتکنیک مهندسین مشاور طاها

چکیده

آزاد راه اراک - خرم آباد به طول 135 کیلومتر دارای تونل های متعددی بوده که عموماً در ناحیه زاگرس مرتفع قرار دارند. در این تحقیق جهت تحلیل پایداری و طبقه بندی توده سنگ تونل های پیرشریف و پونه واقع در این آزادراه، از چهار روش تجربیHoek ) GSI،(Barton et al,1980) Q ،(Bieniawski,1989) RMR Palmström, A.,2000) RMi و (et al,1998 استفاده گردید و سیستم نگهدارنده مورد نیاز تعریف شد و در ادامه به مقایسه بین سیستم های نگهداری طبقه بندی های مذکور پرداخته شد. نتایج حاصل از این بررسی ها نشان می دهد که در هر چهار طبقه بندی پرتال های ورودی و خروجی واحد های 1 و 8 وواحدهای 2و3و4 تونل پونه در شرایط بسیار ناپایدار و واحد 1 تونل پیرشریف نیز تا حدودی ناپایدار است که در نتیجه باید در طراحی سیستم نگهدارنده و نیز میزان پیشروی در حفاری نهایت دقت و رعایت استاندارد ها جهت جلوگیری از خطرات احتمالی مد نظر قرار گیرد همچنین طبقه بندی RMiبه علت در نظر گرفتن پارامتر های متعدد از توده سنگ بویژه حجم بلوک که بیان سه بعدی شدت درزه داری است، علاوه بر نگاه جامع، نتایج مناسب و معقول تری را نسبت به سایر طبقه بندی ها ارائه می دهد و در رابطه با بکاربردن پیچ سنگ ها در دیواره و سقف توصیف های دقیق تری ارائه می دهد. نکته دیگر اینکه استفاده از چندین روش تجربی و مقایسه نتایج آنها، درک مناسب و عمیقی از شرایط تونل را بدست می دهد لذا نباید تنها به یک روش طبقه بندی متکی شد.

کلیدواژه ها

تونل های آزاد راه ، تحلیل پایداری/RMi ،GSI ،Q ،RMR

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.