بررسی پایداری بلند مدت مغار ترانسفورمر و گالری های ارتباطی در نیروگاه تلمبه ذخیره ای سد سیاه بیشه

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی سد و نیروگاههای برقابی
  • کد COI اختصاصی: NCHP02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1460
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباس مجدی

استادیار دانشکده مهندسی معدن _ پردیس دانشکده های فنی _ دانشگاه تهران

حسام مقدم علی

کارشناس ارشدمهندسی معدن - دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران

رضا مسعودی

معاونت فنی کارگاه سد سیاه بیشه - کارشناس ارشد مهندسی معدن - شرکت ساختما

چکیده

نیروگاه تلمبه ذخیره ای سیاه بیشه در نزدیکی روستای سیاه بیشه در جاده تهران _ چالوس واقع شده، این نیروگاه بمنظور تولید 1000 مگاوات برق جهت تنظیم شبکه سراسری در زمان اوج مصرف برق طراحی و اجرا شده است . در این مقاله نتایج تحلیل پایداری مغار ترانسفورمر و گالریهای ارتباطی بین دو مغار نیروگاه و ترانسفورمر که مشتمل بر چهار گالری است، بر اساس روشهای عددی ارائه شده است . بدلیل وجود لایه بندی و درزههای متعدد در توده سنگ در برگیرنده سازه زیرزمینی از روشهای عددی ناپیوسته بکمک نرم افزار 3DEC در این تحلیل استفاده شده است . بمنظور ارزیابی میزان تغییرات در پارامترهای تنش و جابجایی ناشی از حفاری در تقاطع های حفریات ، نواحی مستعد ناپایداری و محلهای نصب ابزارهای دقیق تعداد 132 نقطه شاهد در مدل منظور گردید . با توجه به حفر بخشهای قابل توجهی از فضای زیرزمینی پروژه نیروگاه سیاه بیشه و وجود داده های ابزارهای دقیق نصب شده (کشیدگی سنج ) در محل مغارها، پس از ساخت مدل و شبیه سازی سیستم نگهداری، نتایج مدل نهایی با نتایج ابزارهای دقیق مقایسه شده است . در این بررسی ضمن اطمینان از صحت مدل ارائه شده که در نتیجه مقایسه نتایج مدل و ابزار دقیق حاصل شده است وضعیت پایداری در تقاطع های موجود مورد آنالیز قرار گرفته و افزایش نگهداری تقویتی (شاتکریت ) در برخی از تقاطع ها بمنظور تامین پایداری بلند مدت سازه زیرزمینی نیز پیشنهاد شده است .

کلیدواژه ها

سیاه بیشه، مدلسازی سه بعدی، مغار ترانسفورمر، نقاط شاهد ، شاتکریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.