مقایسه ژن درمانی برپایه حاملهای ویروسی و نانوحاملهای غیرویروسی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین همایش ملی فناوری نانو از تئوری تا کاربرد
  • کد COI اختصاصی: NCNTA03_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1187
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره تاج آبادی

دانشجوی کارشناس ارشد بیوشیمی، گروه بیوشیمی ، دانشگاه پیام نور تفت ،یزد، ایران

ثریا بهاری

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی، گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران

بی بی فاطمه حقیرالسادات

دانشجوی دکتری نانوبیوتکنولوژی، گروه مهندسی علوم زیستی، دانشکده علوم و فنون نوین، دانشگاه تهران

مهناز مرادی

کارشناس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان،بندرعباس، ایران دانشجوی کارشناس ارشد بیوشیمی، گروه بیوشیمی ، دانشگاه پیام نور تفت ،یزد، ایران

چکیده

ژن درمانی امیدهای زیادی را برای درمان انواع بیماریهای ژنتیکی و حتی اکتسابی ایجاد کرده است . در مراحل اولیه، عمده روش های انتقال ژن براساس حاملهای ویروسی بوده است. اما مشکلاتی از جمله تحریک سیستم ایمنی در میزبان، اثرات سمی، محدودیت در حمل ژن در استفاده از ناقلین ویروسی، محققان را به سمت ناقلین جایگزین آنها ویا ناقلین غیر ویروسی سوق داد. ازطرفی امروزه اطلاعات روز افزونی در مورد روش های غیرویروسی جمع آوری شده است و کنترل موضع و عملکرد ژن در موجود زنده ممکن شده است . جالب تر اینکه سیستم های تحویل داروی پیشرفته متعددی که در چند ساله اخیر توسعه یافته اند، مسیر مستقیم و شتاب دهنده در توسعه سیستم های انتقال ژن غیر ویروسی دارند . پس از انتشار تحقیقات اولیه در مورد استفاده از لیپوزومها به عنوان ابزار انتقال ژن، سیل تحقیقات در مورد ژن درمانی بیماری های ژنتیکی توسط حاملهای مختلف صورت گرفته است . این مقاله مروری است بر انواع سیستم های انتقال ژن، با نگاهی ویژه بر سیستمهای غیرویروسی که در آن کاربرد انواع پلیمرهای معمول معرفی و با یکدیگر مقایسه شده اند .

کلیدواژه ها

ژن درمانی، ناقلین ویروسى، ناقلین غیر ویروسى، انتقال ژن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.