بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری، توانمندسازی روانشناختی و بهرهوری منابع انسانی (مطالعه موردی کارخانه کارا بتن شهرستان مریوان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت، اقتصاد و سامانه های مالی
  • کد COI اختصاصی: MEFS01_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرمان روشنکار

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت

علیرضا خزائی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی فارابی کرج

چکیده

تلاش برای بهبود و استفاده مؤثر و کارامد از منابع گوناگون همچون نیروی کار، سرمایه، مواد، انرژی و اطلاعات، هدف تمامی مدیران سازما نهای اقتصادی و واحدهای تولیدی صنعتی و مؤسسات خدماتی است. وجود ساختار سازمانی مناسب، رو شهای اجرائی کارامد، تجهیزات و ابزار کار سالم، فضای کار متعادل و از همه مهمتر نیروی انسانی واجد صلاحیت و شایسته از ضروریاتی هستند که برای نیل به بهره وری مطلوب باید مورد توجه مدیران قرار گیرد. پژوهش حاضر به منظور بررسی رابطه کیفیت زندگی کاری و توانمندسازی روانشناختی کارکنان و بهره وری منابع انسانی کارخانه کارا بتن شهر مریوان در سال 1394 صورت گرفت. بدین منظور 100 نفر از کارکنان به روش نمونه گیری منطبق بر جامعه(جامعه محدود) مورد انتخاب قرار گرفته و به پرسشنامه های استاندارد کیفیت زندگی کاری والتون و توانمندسازی روانشناختی اسپیتزر و میشرا و پرسشنامه محقق ساخته بهره وری پاسخ دادند. برای تحلیل فرضیه های تحقیق از آزمون رگرسیون همزمان استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 23/0 درصد واریانس بهره وری منابع سازمانی توسط متغیر کیفیت زندگی کاری و سایر مؤلفه های آن پیش بینی می شود. همچنین نشان داد که 43/0 درصد واریانس بهره وری منابع سازمانی توسط متغیر توانمندسازی روانشناختی و سایر مؤلفه های آن پیش بینی می شود. به عبارتی بین توانمندسازی روانشناختی و تمامی ابعاد و کیفیت زندگی کاری و ابعاد آن با بهره وری منابع انسانی رابطه مستقیم و معناداری وجود داشت. بدین معنا که با افزایش سطح کیفیت زندگی کاری توانمندسازی روانشناختی کارکنان بهره وری منابع انسانی نیز بالا خواهد رفت و با کاهش آن نیز بهره وری کاهش می یابد

کلیدواژه ها

بهره وری، توانمندسازی روانشناختی، کیفیت زندگی کاری، منابع انسانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.