استفاده از کمپوست کود آلی در رویاندن بذر کاج حلب ) Pinus halepensis Mill.)
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: سومین کنگره ملی بازیافت و استفاده از منابع آلی تجدید شونده در کشاورزی
- کد COI اختصاصی: NCRRORRA03_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2178
نویسندگان
گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس
گروه جنگلداری دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تربیت مدرس
عضو هیات علمی گروه خاکشناسی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
عضو هیات علمی گروه خاکشناسی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
چکیده
کودهای شیمیایی اگرچه برای افزایش رشد گیاه استفاده می شوند، اما استفاده مستمر آنها منجر به آلودگی محیط ز یست و کاهش حاصلخیزی خاک می گردد . از طرفی وسعت جنگلها نیز رو به تخریب می باشد و بایستی اقدام به جنگلکاری نمود و این امر با تولید نهال های جنگلی در نها لستانهای تولید نهال همراه است . استان مازندران به دلیل دارا بودن شرایط محیطی مناسب برای کاشت و تولید با مشکل آلودگی ناشی از مصرف بی رویه کودهای شیمیایی مواجه است . یکی از راهکارهای عملی برای جلوگ یری از آلودگی محیط زیست و دستیابی به توسعه پایدار و تولید بیشتر، استفاده از کودهای آلی در مزارع و نهالستانهای تولید نهال می باشد . با توجه به اینکه کمپوست کود آلی بر جوانه زنی و استقرار بذر تأثیر می گذارد، صفات جوانه زنی بذور کاج حلب در خاک های مختلف با اجزاء کود دامی، ماسه و سبوس و خاکبرگ در نهالستان جنگلی کلوده آمل مورد بررسی قرار گرفت . مشخصات خاک هر تیمار در آزمایشگاه تعیین شد . گونه مورد مطالعه تا بحال در نهالستانها تولید نهال نشده است و بایستی به نهالستانها معرفی گردد . بذور در گلدانهای پلاستیکی با 4 ًتکرار در قالب طرح کام لا تصادفی کاشته شدند و جوانه زنی آنها شمارش گردید و شاخص های قابلیت جوانه زنی محاسبه شد . جهت بررسی اختلاف آماری اثر تیمارها، پس از اطمینان از نرمال بودن داده ها ( از طریق آزمون Kolomogrove– ( smirnov ، از آنالیز واریانس یک طرفه ) ) ANOVA ، استفاده شد . برای بررسی مقایسه میانگین ها به دلیل ناهمگنی داده ها از آزمون Dunnett'sT3 و برای تعیین روابط رگرسیونی ( همبستگی ) تیمارها با رویاندن بذر از آزمون Pearson استفاده به عمل آمد . نتایج حاصله، معنی دار بودن صفات جوانه زنی ( نرخ، نسبت جوانه زنی، مرگ و میر، سرعت، بنیه بذر، میانگین زمان جوانه زنی، میانگین روزانه جوانه زنی ) بذور در ترکیبات مختلف کود آلی را نشان داد . همبستگی ها نیز در سطح P< 0/01معنی دار بود . افزایش صفات جوانه زنی می تواند به بهبود خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک نسبت داده شود .کلیدواژه ها
آلودگی، کود آلی، کاج حلب، جوانه زنی بذر، نهالستان کلودهمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.