دسته بندی سرویس های مختلف اسکایپ با استفاده از روش یادگیری ماشین

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT07_167
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1024
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شنو محمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان

محمد نصیری

استادیار مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان،

محرم منصوری زاده

استادیار مهندسی کامپیوتر، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان،

چکیده

دسته بندی و شناسایی جریان های ترافیکی در اینترنت کاربردهای وسیعی در حوزه مدیریت شبکه و اعمال سیاست های امنیتی دارد. اما بسیاری از برنامه های کاربردی برای غلبه بر سیاست های فیلترینگ و نیز حفظ امنیت، اقدام به رمزنگاری ترافیک کاربران می کنند. یکی از این نرم افزارهای پیام رسان کاربردی اسکایپ است که سرویس های متعددی از جمله: ارسال پیام، صوت، ویدیو، ارسال فایل , SkypeOut را پشتیبانی می کند. اسکایپ همه ی این سرویسها را از طریق یک شماره پورت تصادفی ارسال می کند که این شماره را هنگام نصب به هرکاربر تخصیص می دهد. از اینرو دسته بندی و شناسایی این ترافیک ها با روش های سنتی نظیر روشهای مبتنی بر پورت یا بازرسی عمیق بسته ها، امکان پذیر نیست. به این منظور برای شناسایی ترافیک های رمز شده از روش های آماری مانند یادگیری ماشین که نیازی به بررسی محتوای بسته ها ندارند استفاده می شود. در این مقاله به کمک الگوریتم های متعدد یادگیر ماشین سرویس های مختلف اسکایپ را مورد ارزیابی قرار می دهیم و نتایج دسته بندی سرویس های اسکایپ را تحت الگوریتم های مختلف با هم مقایسه می کنیم. نتایج نشان می دهد الگوریتم های Randon Forest و KNN میزان دقت و فراخونی بیشتری نسبت به سایر الگوریتم ها دارند. همهی الگوریتم ها، سرویس SkypeOut را با دقت بالایی شناسایی کرده اند اما به دلیل تشابه ویژگی های ترافیکی ویدیو و صوت، درصد کمتری از این سرویس ها شناسایی شده اند.

کلیدواژه ها

دسته بندی ترافیک، سرویس های اسکایپ، ترافیک رمز شده، یادگیری ماشین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.