ارایه رویکردی کارا برای مساله تشخیص حالات چهره به کمک ترکیب روش های تحلیل مولفه های اصلی، الگوی دودویی محلی و شبکه های عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات و دانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT07_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 869
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم علی پور

کارشناسی ارشد هوش مصنوعی،دانشگاه آزاد اسلامی قزوین

کریم فائز

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین

چکیده

اگرچه پیشرفت های چشم گیری در زمینه تحلیل حالات چهره ی انسان به عنوان یکی از مسائل چالش برانگیز در علوم کامپیوتر حاصل شده؛ اما به دلیل پیچیدگی های آن، دستیابی به بالاترین دقت در تشخیص حالات چهره، کماکان امری سخت به نظر می رسد و تلاش برای حل این مسأله در سالهای اخیر توجه بسیاری از محققان را به خود معطوف کرده است. لذا در این مقاله سعی شده است که مدلی ابتکاری و نوین برای تشخیص حالات چهره ارائه شود به نحوی که میزان دقت تشخیص به نسبت روش های مشابه ارایه شده افزایش یابد. دلیل کارایی روش پیشنهادی، ترکیب مناسب روش های تحلیل مولفه های اصلی، الگوی دودویی محلی برای استفاده از مزایای آنها جهت بهبود نرخ تشخیص است. علاوه بر ترکیب این دو روش، روش طبقه بندی موثری مبتنی بر شبکه های عصبی مصنوعی در این تحقیق مدل ارائه شده بر پایگاه داده تصاویر کوهن-کاند پیاده سازی شده و نتایج تحلیل نشان از نرخ تشخیص 94،44 درصدی دارد.

کلیدواژه ها

تشخیص حالات چهره، استخراج ویژگی، طبقه بندی، تحلیل مولفه های اصلی، الگوی دودویی محلی، شبکه های عصبی مصنوعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.