بررسی تأثیر اجرای سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت در تصمیم گیریهای مدیریت (مطالعه موردی مجتمع صنایع لاستیک بارز کرمان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی اقتصاد مدیریت و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: ICEMSS01_259
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 649
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله نظریان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان

چکیده

با توجه به این که مدیران نیاز به اطلاعات مربوط و با اهمیت جهت اتخاذ تصمیم دارند بررسی و تحقیق در حوزه حسابداری مدیریت با تأکید بر روش های هزینه یابی می تواند اطلاعات سودمند و مربوط تری جهت تصمیم گیری فراهم کند. هزینه یابی بر مبنای فعالیتABC یکی از سیستم های هزینه یابی محصول است که می توان در راستای تحقق اهداف فوق از آن بهره گرفت تهیه شواهد لازم جهت پاسخ به سؤالات اساسی تحقیق از مهمترین اهداف این پژوهش می باشد به طوری که بر پایه آن می توان تأثیر اطلاعات فراهم شده به روش سنتی و روشABC را بر بهای تمام شده محصولات شرکت مورد تحقیق و در نتیجه ارائه اطلاعات مفید و سودمند جهت اتخاذ تصمیمات مدیریتی از قبیل قیمت گذاری محصولات تولیدی، قبول سفارش، شرکت در مناقصات ، تولید محصول جدید و توقف محصول قدیمی بررسی کرد. این پژوهش جزء تحقیقات علمی و کاربردیاست که به صورت موردی در مجتمع صنایع لاستیک بارز انجام گرفته است. برای جمع آوری و تنظیم ادبیات تحقیق و مبانی نظری از روش کتابخانه ای و منابع داخلی و خارجی قابل دسترسی استفاده و در بخش پیمایشی برای گردآوری اطلاعات از اسناد و مدارک و صورتهای مالی قلمرو تحقیق و همچنین پرسشنامه بهره گرفته شده، پرسشنامه براساس مقیاس پنج گزینه ای لیکرت تدوین گردیده است. در مورد آزمون فرضیات تحقیق از آزمون کای دوχ2 استفاده شده که این تجزیه و تحلیل از طریق نرم افزارspss صورت گرفته است. در نهایت نتایج به دست آمده از تجزیه و تحلیل دو فرضیه اصلی حاکی از این است که اجرای سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت بر تعیین دقیق بهای تمام شده و همچنین تصمیم گیریهای مدیریت شرکت مورد تحقیق مؤثر است

کلیدواژه ها

هزینه یابی بر مبنای فعالیت، تصمیم گیری مدیریت، بهای تمام شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.