پهنه بندی خطر زمین لغزش با استفاده از مدل منطق فازی و نقش آن در برنامه-ریزی شهری (مطالعه موردی: شهرستان بیجار، استان کردستان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی جغرافیا و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: GEOGRA01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 852
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره قاسمیان

دانشجوی دکتری گروه جغرافیای طبیعی گرایش ژئومورفولوژی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

وکیل حیدری ساربان

دانشیار، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، گروه جغرافیای روستایی، دانشگاه محقق اردبیلی، ایران

چکیده

زمین لغزشها و ناپایداریهای دامنهای مخاطرات مهمی برای فعالیتهای انسانی هستند که اغلب سبب ازدست رفتن منابع اقتصادی، خسارات به اموال و تأسیسات میشوند. هدف اصلی این پژوهش شناسایی عوامل مؤثر بر وقوع زمین- لغزشهای شهرستان بیجار واقع در استان کردستان و ارزیابی مناطق دارای پتانسیل زمینلغزش جهت تهیهی نقشه پهنه بندی با استفاده از مدل منطق فازی با بررسی کاربرد این روش در برنامهریزی شهری میباشد نتایج ارزیابی مدل منطق فازی به دستآمده با استفاده از شاخص Li نشان داد 31.6 که درصد از مساحت منطقه در محدوده با خطر بسیار کم، 12.2 درصد با خطر کم، 10.8 درصد با خطر متوسط ، 10.2 درصد با خطر بالا و 35.2 درصد با خطر بسیار بالا مواجه است. نتایج به دست آمده نشاندهنده دقت بسیار بالای مدل است، لذا این نتایج میتواند در پیشبینی وقوع زمین لغزش، کاهش خطرات همراه آنها و برنامهریزی جهت کاربری زمین مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

پهنهبندی خطر زمینلغزش، منطق فازی، شاخص Li ، برنامهریزی شهری، شهرستان بیجار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.