اصلاح تاثیر شوری بر منحنی واسنجی بلوک گچی
- سال انتشار: 1386
- محل انتشار: نهمین سمینار سراسری آبیاری و کاهش تبخیر
- کد COI اختصاصی: ABYARI09_308
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2486
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی آب- دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی - دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی - دانشگاه فردوسی مشهد
عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی - دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
روش ها و وسایل مختلفی برای اندازه گیری و بررسی وضعیت رطوبتی خاک وجود دارد که یکی ازروش ارزان درمقایسه باوسایل گران قیمت تر، استفاده از بلوک گچی است . این روش بر اساس اندازه گیری مقاومت الکرتیکی توسط الکترود هایی که درون دستگاه قرار دارند. وضعیت رطوبتی خاک را تعیین می کند. اندازه گیری وضعیت رطوبتی خاکتوسط بلوک گچی تحت تاثیر غلظت الکترولیت محلول خاک است وشوری آب خاک این غلظت را تغییر می دهد، از طرفی آب و خاک در بسیاری از نقاط ایرانشور است، لذا ضروری به نظر می آید که منحنی واسنجی اولیه بلوک گچی که در شرایط استاندارد (بدون شوری) تهیه میشود، اصلاح شود تا با توسعه این روش در برآورد وضعیت رطوبتی خاک وخودکار کردن سیستم های آبیاری مزارع کشاورزی، در جهت بهینه سازی مصرف آب گامی برداشته شود. بدین منظور آزمایشی بر روی 30 عدد بلوک گچی انجام شد. دراین آزمایش ابتدا بلوک های گچی در شرایط استاندارد واسنجی شد و سپس سطوح شوری 0، 2، 6، 10 و 18 ds/m به آنها اعمال گردید. با تهیه منحنی واسنجی ثانویه بلوک های گچی در آب شور و مقایسه با منحنی واسنجی اولیه، تفاوت بین سطوح شوری معنی دار شد و با توجه به میزان شوری و مقدار رطوبت آن، معادله اصلاحی شوری برای اندازه گیری رطوبت توسط بلوک گچی ارائه شد.کلیدواژه ها
واسنجی بلوک گچی ، تاثیر شوری بر منحنی واسنجی ، اصلاح شوریمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.