مروری برخواص دارویی و صنعتی درخت بنه (Pistacia atlantica)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد گیاهان دارویی در سبک زندگی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CTHU02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4186
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد سلیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی تولیدات گیاهی دانشگاه تربت حیدریه

چکیده

پسته وحشی (بنه) با نام علمی Pistacia atlantica، درختی با ارتفاع 2 تا 7 متر است و معمولاً در کوه ها می روید و در پاییز به رنگ نارنجی خوش رنگی در می آید. از جمله گیاهان چوبی مناطق خشک و نیمه خشک کشور می باشد که جدا از ارزش های زیست محیطی بی شماری که دارد، مصارف دارویی و صنعتی گسترده ای نیز به همراه دارد.جنبه های دارویی و صنعتی این گیاه کاملاً روشن است. صمغ بنه مصارف دارویی و صنعتی زیادی داشته و از میوه آن به عنوان گیاه دارویی استفاده می شود.مقوی کبد و طحال است.خارج کننده ی اقسام کرم معده بوده و سرفه و خفقان را تسکین می دهد و مسکن درد کمر، درد پشت و درد قولنج می باشد.ضماد بنه در درمان ورم ها و زخم های سخت مفید است. از آن جایی که بنه دارای ویتامین های آ و اقسام ب و د می باشد، مقوی اعصاب بوده و ترک لب را معالجه و از شبکوری جلوگیری می کند و نرمی استخوان را درمان می نماید.در صنعت داروسازی با صمغ آن پمادی درست می کنند که مالیدن آن بر بدن از گزش پشه جلوگیری می نماید. سقز مقوی معده بوده و به هضم غذا کمک می کند و محرک اشتها است. ضماد آن که با پیه ذوب می شود، جهت رفع کجی و ترکیدن ناخن می باشد.مخلوط سقز با روغن زیتون جهت برطرف کردن ورمها و ترک پوست و خارش آن سودمند می باشد. در صنعت داروسازی در تهیه نرم کننده ها و ضد عفونی کننده ها استفاده میشود . علاوه بر این در صنعت پلاستیک سازی، تهیه واکس کفش و چرم و صنعت چاپ مورد استفاده قرار می گیرد پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه صمغ بنه یا سقز برای تقویت معده و نیز تقویت و سفت شدن لثه ها کاربرد دارد، از سقز در صنایع آدامس استفاده می شود.

کلیدواژه ها

پسته وحشی ،صمغ بنه، مصارف دارویی ، صنعت داروسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.