بررسی رابطه بین کیفیت زندگی مرتبط با سلامت و جهت گیری زندگی بر میزان امیدواری در یک جمعیت شاغل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد گیاهان دارویی در سبک زندگی و طب سنتی
  • کد COI اختصاصی: CTHU02_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علیجانزاده

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

سید ابوالقاسم سیدان

مدرس دانشگاه

چکیده

یکی از آثار مهم سبک های مختلف زندگی رسیدن به درجات متفاوت کیفیت زندگی و امیدواری است. افراد خوش بین و امیدوار سالم تر و شادترند، دستگاه ایمنی آنها بهتر کار می کند، آنها با بهره گیری از راهبردهای کنار آمدن موثرتر مانند ارزیابی مجدد و مسأله گشایی با فشار روانی بهتر کنار می آیند. آنها از سبک های زیستی سالم تری برخوردارند که آنها را از ابتلا به بیماری حفظ می کند و اگر هم بیمار شوند به توصیه های پزشکی بهتر عمل می کنند و آنها را با الگوهای رفتاری دنبال می کنند که بهبودی را سرعت می بخشد. با توجه به ارتباط سلامت با کیفیت زندگی و همچنین امیدواری و خوش بینی نسبت به آینده، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه کیفیت زندگی مبتنی بر سلامت و جهت گیری زندگی بر میزان امیدواری کارمندان شاغل در ادارات دولتی پرداخته است. در این پژوهش که با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای صورت گرفت تعداد 100 نفر پس از موافقت، پرسشنامه های کیفیت زندگی مرتبط با سلامت (Sf-36) واروش بون، جهت گیری زندگی (lot-R) شییر و کارور و پرسشنامه ی امیدواری (Hope scale) اشنایدر را تکمیل نمودند. نتایج از طریق روش همبستگی پیرسون و آزمون t برای گروه های مستقل و همبسته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: نتایج آزمون t برای گروه های مستقل حاکی از عدم تفاوت معنی دار در شاخص های کیفیت زندگی (t=0/790)، جهت گیری زندگی (t=0/985) و میزان امیدواری (t=0/689) بین زنان و مردان است. ضریب همبستگی بدست آمده بین دو متغیر کیفیت زندگی و امیدواری در این پژوهش rxy- 0/697 می باشد که از نظر آماری در سطح a-0/05 معنا دار است و نشان از همبستگی نسبتا بالایی بین این دو سازه می باشد. بین کیفیت زندگی و جهت گیری زندگی ضریب همبستگی بدست آمده rxy- 0/46 می باشد که در سطح a-0/05 معنادار است. ضریب همبستگی بین جهت گیری زندگی و میزان امیدواری rxy-0/366 بدست آمد که از نظر معناداری آماری در سطح a-0/05 معنادار ست. نتیجه گیری: تحلیل نتایج نشان می دهد بین زنان و مردان در شاخص های کیفیت زندگی، جهت گیری زندگی و میزان امیدواری تفاوت معناداری وجود ندارد. میزان همبستگی بدست آمده در ارتباط با شاخص های کیفیت زندگی، جهت گیری و میزان امیدواری حاکی از همبستگی نسبتا بالا بین این شاخص ها است که بنظر می رسد هرچه میزان کیفیت زندگی مرتبط با سلامت شاغلین بیشتر باشد میزان امیدواری در آنان نیز بیشتر است.

کلیدواژه ها

کیفیت زندگی، جهت گیری زندگی، امیدواری، جمعیت شاغل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.