بررسی رابطه بین محافظه کاری حسابداری وتغییر در وجه نقدنگهداری شده بابازده غیرعادی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN04_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 829
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رضائی

کارشناس ارشد حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

محمدحسن جنانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ودکتری تخصصی مدیریت

چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطه بین محافظه کاری حسابداری و تغییردر وجه نقد نگهداری شده با بازده غیر عادی و همچنینبررسی تاثیرسایر متغیرهای کنترلی و تعدیلی بر بازده غیرعادی در بین سال های 1388 الی 1392 است. جامعه آماری این تحقییقرا کلیه شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران تشکیل می دهند کیه با استفاده از حذف سیستماتیک، تعداد 105شرکت از بین اعضای جامعه آماری جهت مطالعه رابطه بین متغیرهای تحقیق انتخاب شده است و به منظور آزمون فرضیه هایتحقیق ابتدا با استفاده از آزمون جارک- بروا نرمال بودن داده ها بررسی شده است. نتایج حاکی از عدم نرمال بودن داده ها می باشدکه محقق اقدام به حذف داده های پرت نمود و با استفاده از نرم افزار 8 Eviews قابلیت تعمیم پذیری یافته ها به جامعه آماریمورد مطالعه قرار گرفته است نتایج آزمون لیمر نشان داد که برای برآورد مدل روش چینش داده ها به صورت تلفیقی می باشدنتیجه آزمون ارچ و vif نشان داد که متغیرها مشکل ناهمسانی واریانس نداشته و بین متغیرهای مستقل مشکل هم خطی وجودندارد. نتایج این تحقیق نشان می دهد که محافظه کاری حسابداری باعث کاهش بازده غیر عادی می شود ولی تغییردر خالص وجهنگهداری شده باعث افزایش بازده غیر عادی می شود هم چنین در بین متغیرهای مداخله گر فقط تغییر در وجه نقید شرکت بررابطه بین محافظه کاری حسابداری و تغییر در خالص وجه نقد نگهداری شده با بازده غیر عادی تاثیر گذار بود و سایر متغیرهایمداخله گر بر رابطه بین محافظه کاری حسابداری و تغییر در خالص وجه نقد نگهداری شده با بازده غیر عادی تاثیر معنی دارینداشتند.

کلیدواژه ها

محافظه کاری حسابداری ، تغییر در خالص وجه نقد نگهداری ، بازده غیر عادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.