رابطه سخت رویی با کنترل درمانی در بیماران سرطانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_252
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه خاکپور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه رانشناسی، واحد تربت جام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، ایران

سعید تیموری

گروه رانشناسی، واحد تربت جام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام، ایران-

چکیده

مقدمه: سرطان درنظر بسیاری از افراد وحشت انگیزترین بیماری هاست. اکثر افرادی که به سرطان مبتلا می شوند یک دوره ی فشار روانی را تجربه می کنند که باعث کاهش کیفیت زندگی و عملکرد روزانه ی آنها می شود. لذا این پژوهش با هدف شناسایی عوامل روانشناختی مؤثر در بروز این بیماری به بررسی رابطه بین سخت رویی با ادراک بیماری (مولفه کنترل درمانی) در بیماران مبتلا به سرطان پرداخته است. روش: تحقیق حاضر جزء تحقیقات توصیفی و از نوع همبستگی بوده و به صورت مقطعی انجام شده است. داده های این مطالعه از 50 زن با تشخیص قطعی سرطان که جهت مداوا به بخش شیمی درمانی و انکولوژی بیمارستان امید مشهد مراجعه کرده بودند جمع آوری شدند. این زنان با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش عبارت بود از پرسشنامه سخت رویی و پرسشنامه ادراک بیماری، داده ها با استفاده از روش تحیلی رگرسیون ساده مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در این پژوهش خرده مقیاس کنترل درمانی از ادراک بیماری مورد بررسی قرار گفت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مقدار ضریب همبستگی بین سخت رویی و کنترل درمانی (0/26) است. بنابراین سخت رویی قادر به پیش بینی کنترل درمانی در بیماران سرطانی نمی باشد. نتیجه گیری: سخت رویی بیماران سرطانی تأثیر معناداری بر کنترل درمانی ندارد، لذا درمانگران باید در جهت شناسایی فاکتورهای مؤثر بر کنترل درمان این بیماران بررسی های لازم را انجام دهند، زیرا درک اینکه بیماری فرد قابل درمان است، می تواند باعث پذیرش بهتر درمان و بهبودی بیشتر گردد.

کلیدواژه ها

سرطان، سخت رویی، ادراک بیماری، کنترل درمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.