بررسی دیدگاه ارزش شناسی علامه طباطبایی و فارابی و دلالت های آن در تربیت اخلاقی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی روان شناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: RAFCON01_077
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1047
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروین سلمان زاده

کارشناس ارشد تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش

اعظم فرهادی

دانشجوی دکتری تخصصی فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی

چکیده

تربیت اخلاقی یکی از کارکردهای مهم نظام آموزشی است. این امر از موضوعات پرچالشی است که از سوی متفکران مورد امعان نظر بسیار قرار گرفته است. ارزش شناسی یکی از مباحث مهم فلسفی است و دلالت هایی را در مباحث تربیت اخلاقی دارد. در این نوشتار، با رویکرد تحلیلی- توصیفی و با استفاده از منابع اصلی، ابتدا به بررسی دیدگاه های ارزش شناسی علامه طباطبایی و فارابی و سپس به بیان دلالت های آنان در تربیت اخلاقی در حوزه های سه گانه اهداف، اصول، و روش تربیت اخلاقی پرداخته شده است. از منظر علامه طباطبایی زندگی و حیات اجتماعی سعادت خیز که در آن کمالات ممکن در آدمی محقق شود هدف اساسی و بنیادی حیات دنیوی است، یعنی استکمال آدمی بالیدن و حرکت وی به سوی غایت است و فارابی انسان را موجودی اجتماعی درنظر می گیرد که دستیابی او به سعادت، بدون تعاون و همکاری با دیگر افراد جامعه ممکن نیست، اندیشه هر دو اندیشمند در شرایط کنونی جامعه می تواند راهنمای عمل بسیار خوبی باشد.

کلیدواژه ها

تربیت اخلاقی، ارزش شناسی، اهداف، اصول و روش های تربیتی، علامه طباطبایی، فارابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.