ارتباط دو سویه منظر شهری و هویت شهرهای جدید
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی معماری و منظر شهری پایدار
- کد COI اختصاصی: ARCHCONF02_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1087
نویسندگان
کارشناسی ارشد طراحی شهری
چکیده
شهر بزرگترین نماد تمدن بشری است که بشر برای امنیت و آرامش خود بنا نموده است. شهر تنها یک سکونتگاه نیست بلکه آبادی است که روح اجتماع در آن دمیده شده است و از آن هویت می گیرد. هویت شهری هویت جمعی است که با تبلور عینی در فیزیک و محتوای شهر معنادار می شود و به واسطه ایجاد تداعی خاطرات عمومی در شهروندان وتعلق خاطر شهرنشینان را به سوی شهروند شدن هدایت می کند. یکی از مسائل شهرهای جدید، بحث هویت شهری در این گونه شهرها است. کم توجهی به ابعاد و عوامل هویت بخش در شهرهای جدید، باعث ایجاد محیط هایی مصنوع و تهی از هویت انسانی می گردد. از نتایج این امر، پایین بودن احساس تعلق مکانی، همبستگی و مشارکت اجتماعیف کاهش انگیزه ساکنان برای ادامه سکونت و تأثیر در عدم تحقق اهداف جمعیتی است. لذا شناخت مؤلفه های ویت بخش به نوشهرها، بررسی هر شهر جدید به لحاظ برخورداری از این عواملف تحلیل رابطه بین مؤلفه های هویت شهری و میزان تعلق مکانی شهروندان، شناخت نقاط ضعف و قوت شهرها در این زمینه می تواند به حل بسیاری از مشکلات ناشی از بی هویتی این گونه شهرها کمک نماید. همچنین آزمون فرضیه تحت عنوان «به نظر می رسد بین منظر و کالبد شهر و تعلق مکانی شهروندان و هویت شهری رابطه وجود داشته باشد». مقاله حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است و از روش کتابخانه ای برای جمع آوری اطلاعات استفاده شده است. نتایج حاصل نشان می دهد که هویت و حس تعلق مکانی با شیوه و نحوه طراحی محیطی ارتباط داشته و با ارتقاء عناصر کیفی منظر شهری بر هویت در فضاهای جدید تقویت می یابد.کلیدواژه ها
منظر شهری، هویت شهری، شهرهای جدید، تعلق مکانیمقالات مرتبط جدید
- مهر تجدد بر پیشانی شهر تهران خیابان اسماعیل بزاز (مولوی)
- زنان در فضاهای بی دفاع شهری: تحلیل جامعه شناختی نقش فضاهای بی دفاع شهری در امنیت زنان (مورد مطالعه: محله تهرانپارس)
- بررسی علل نارضایتی شهروندان از عملکرد شهرداری ها نمونه موردی شهر جدید صدرا
- مطالعه موردی نقش مشارکت مردمی در بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری
- ایدئولوژی آرمان شهر وشهرهای اکولوژیک (مطالعه ی موردی: شهرستان شوش)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.