بررسی علل مهاجرت روستا- شهری روستاهای (دهستان کلات مورموری)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری، جغرافیا و محیط زیست پاک
  • کد COI اختصاصی: NTGCE01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 942
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید ملکی

دانشیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه شهید چمران اهواز

ثریا صارمی

دانشجوی ارشد برنامه ریزی روستایی جغرافیا دانشگاه شهید چمران اهواز

تهمینه آزادبخت

دانشجوی ارشد برنامه ریزی روستایی جغرافیا دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

تلاش به منظور ایجاد رفاه، ارتقاء معیشت و دستیابی به زندگی بهتر از جمله اهداف اجتماعی بشر به منظور ماندگاری در کلیه عرصه های سکونتاهی می باشد. از این رو افراد در راستای فرار از مشکلات و تنگناهای موجود در محل سکونت خویش و همچنین برخورداری از خوشبختی و آنچه که حق طبیعی انسان برای ادامه زندگی قلمداد می گردد؛ به فضای سکونتگاهی دیگر مهاجرت می کنند. در راستای این روند جمعیتی؛ روستائیان به منظور استفاده از امکانات معیشتی- رفاهی و نیز در جهت یافتن شغل و ایجاد درآمد کافی به سمت شهرها و دیگر مراکز اقامتگاهی کشور مهاجرت می کنند. هدف از این تحقیق تحلیل و بررسی علت مهاجرت روستائیان به شهر می باشد. منطقه مورد مطالعه بخش مورموری تابع شهرستان آبدانان و جزء استان ایلامی می باشد. و روش مورد استفاده برای گردآوری داده ها، کتابخانه ای و از نرم افزار spss بوده و برای استاندارد سازی پرسشنامه از alpha کرونباخ استفاده شده و میزان آن 0/60 بدست آمده روایی آن توسط چند تن از کارشناسان تأیید شده و برای نشان دادن موقعیت جغرافیایی و نقشه از نرم افزار Arc Gis استفاده شده است. متغیرهای مسئول سنجش علل مهاجرت، تحصیلات، جنس، درآمد و سن می باشد. و متغیر وابسته نیز مهاجرت می باشد. نمونه جامعه 300 نفر و به طور تصادفی 40 نفر از جامعه مورد مطالعه انتخاب شده، نتایج بدست آمده نشان می دهد که اولین متغیر مستقل که بالاترین تأثیر بر مهاجرت دارد اقتصاد می باشد و بعد اجتماعی و سپس بهداشتی می باشد.

کلیدواژه ها

روستا، مهاجرت، فقر، عوامل مؤثر در مهاجرت روستا- شهری، دهستان مورموری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.