کنترل برداری موتور سنکرون مغناطیس دائم با استفاده از کنترلر منطق فازی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی سیستمهای غیر خطی و بهینه سازی مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: NSOECE01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، گروه مهندسی برق، نجف آباد، ایران

چکیده

موتور سنکرون مغناطیس دائم به طور گسترده در سیستمهای قدرت به خاطر کاراکترهایی همچون گشتاور زیاد در نسبت اینرسی، قابلیت اطمینان و عملکرد دینامیکی سریع مورد استفاده قرار می گیرد. در دهه های اخیر تلاش های فراوانی برای بهبود کارایی ماشین های سنکرون انجام پذیرفته است. با پیشرفت روزافزون علم و کشف ترکیبات مواد مغناطیس نرم و به طبع کاهش هزینه ها و کاهش حجم موتورهای الکتریکی ،موتورهای مغناطیس دائم بسیار رایج شدند و رفته رفته جایگزین موتورهای DC شدند. در موتور DCگشتاور متناسب با حاضر چند عدد ثابت است. ولی در انواع موتورهای دیگر گشتاور با جریان و شار و به طبع به زمان وابسته می شود که این وابستگی، کنترل ماشین را بسیار پیچیده می کند. با استفاده از کنترل برداری، می توان انواع موتورهای سنکرون وآسنکرون را شبیه موتورDC تحریک مستقل کنترل کرد. با کنترلر فازی نیز می توان بر پیچیدگی تنظیمات pi کنترلر موجود در کنترل برداری غلبه کرد. دراین مقالهpi کنترلر را با کنترلر فازی مقایسه خواهیم کرد. برای کنترل برداری این موتور با به کار بردن بردار فضایی مدوله شده (که درایو نامیده می شود) انواع کنترل سرعت در این مقاله ارائه می شود. طراحی آنالیز و شبیه سازی سیستم مورد نظر با متلب ورژن9 انجام گرفته است. ابتدا کنترل برداری این موتور را با pi کنترلر می بینیم سپس از کنترلر فازی استفاده خواهیم کرد و در پایان مقایسه ای بر آنچه گذشت خواهیم کرد

کلیدواژه ها

فازی کنترلر pi-کنترلرPMSM)-) Permanent Magnet Synchronous Motor

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.