بررسی و شناخت عوامل موثر بر رابطه Dingman & Sharma از روابط تجربی تعیین ضریب زبری مانینگ
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE04_651
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1521
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی عمران - آب
عضو هیات علمی گروه عمران دانشکده فنی دانشگاه گیلان
چکیده
همانطور که می دانیم ضریب زبری بستر بر دبی، سرعت، تنش برشی مرزی و بسیاری دیگر از پارامترهای هیدرولیکی نقش موثری دارد. بنابراین، شناخت دقیق این پارامتر جهت طراحی بهینه کانالها و سایر مجاری روباز ضروری است. لازم به ذکر است تاکنون تحقیقات زیادی در زمینه ضریب زبری انجام شده، ولی هنوز رابطه ای قطعی جهت محاسبه زبری ارایه نشده است. به دلیل کاربردهای فراوان رابطه مانینگ در مجاری روباز، در این مقاله ضریب زبری مانینگ مورد مطالعه قرار گرفته است. درحال حاضر روابط و راهکارهای تجربی تنها راهنمای موجود جهت انتختب ضریب زبری مناسب می باشند. البته همه این روباط دارای پارامترهایی مشابه نیز هستند اما به دلیل بدست آمدن در شرایط مختلف دارای ضرایب متفاوتی میباشند که این تفاوت خود بیانگر متغیرهای ناشناخته دیگر است. به هر حال، استفاده درست از روابط که باعث به حداقل رساندن اثرات مخرب ناشی از افزایش یا کاهش ضریب زبری خواهد شد، نیاز به شناخت بهتر روابط و عامل موثر بر آنها را یاداور میشود. با توجه به این موارد، در این مقاله هدف شناخت بهتر تاثیر پارامترهای موثر بر رابطه Dingman & Sharma یکی از روابط تجربی بدست آوردن ضریب زبری مانینگ (ارایه شده در سال 1997 میلادی) می باشد، کاربرد این رابطه در چند مقطع عرضی از رودخانه سفیدرود و مقایسه نتایج آن با نتایج تعدادی دیگر از روابط تجربی می باشد. اهمیت این رابطه از آن جهت است که در آن، برای مقاومت جریان، پارامتری در نظر گرفته نشده است.کلیدواژه ها
ضریب زبری مانینگ ، رابطه Dingan & Sharmaمقالات مرتبط جدید
- پایش تغییرات پهنه های آبی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و تحلیل شاخص NDWI
- ارائه یک مدل برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط جدید به جهت ترکیب واحدها برای راه اندازی یک نیروگاه برق آبی در مقیاس بزرگ
- خصوصی سازی مدیریت ریسک در حوزه آب و فاضلاب (مطالعه موردی: شرکت آب وفاضلاب تهران)
- بنچمارکینگ آب واحدهای مسکونی شهری، ضرورت و کاربردها
- شناسایی عوامل موثر بر تسهیل صادرات خدمات فنی و مهندسی مرتبط با صنعت آب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.