تحلیل آثار ناشی از بحران تفکر حقوقی در جامعه وکالتی ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی وکالت،اخلاق،فقه و حقوق
  • کد COI اختصاصی: MAYBODLAW01_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 739
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرضا برزگر

دکتری حقوق عمومی، استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میبد، ایران

تهمینه رحمانی

دکتری حقوق عمومی

چکیده

تفکر حقوقی، موید این معناست که حقوق، بیش از سایر مولفه ها، سهم قابل توجهی در پیدایش تمدن جوامع داشتهاست. موضوع تحقیق حاضر، آیین وکالت، در پرتو اندیشه های حقوق عمومی است. با توجه به اینکه تفکر حقوقی یا همانکنکاش در ریشه های عمیق حقوق، در صدد قرین سازی حقوق با ارزشهای اصیل جامعه است و در مقام تفسیر قاعده،دستیابی به مفهوم واقعی عدالت را مطلوب غایی می داند این سوال مطرح می گردد که تفکر حقوقی، چقدر توانسته در ذهنیتوکلای ایرانی، توسعه یابد؟ روش تحقیق در این مقاله توصیفی – استدلالی بوده و تلاش گردیده تا از طریق بررسی متون ومنابع کتابخانه ای و عموما مرتبط با جامعه شناسی حقوق و فلسفه حق، موضوع تحقیق تحلیل شود. فلذا در این مقاله، پس ازبیان کلیات، به تشریح عواقب ناشی از تهی بودن آیین وکالت از اندیشه های حقوق عمومی می پردازیم. نتایج این پژوهشنشان می دهد، وکیل دادگستری در چارچوب یک حرفه آزاد و تحت تاثیر اندیشه هایی منبعث از ارزشهای واقعی، قادر استبرای تحقق حاکمیت قانون و تضمین حقوق دفاعی تلاش موثر نماید. بنابراین، برای اصلاح وضعیت موجود در جامعه وکلایایران، ضروری است، فراهم نمودن بسترهایی که موجب توجه به مقوله تفکر حقوقی در وکلا می شود را از ابعاد نظری، عملیو اخلاق حرفه ای وکالت مورد بررسی قرار دهیم.

کلیدواژه ها

تفکر حقوقی، زوال اندیشه حقوقی، وکالت عمومی یا اختصاصی، وکیل حکومتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.