بررسی اثر افزایش سطح آب دریا و تغییرات نرخ تغذیه بر پیشروی آب شور در آبخوان محصور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC12_273
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود محمودزاده

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

حامد کتابچی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

بهزاد عطائی آشتیانی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران

چکیده

بطور کلی پیش بینی می شود که تغییرات آب و هوایی و افزایش سطح آب باعث افزایش پیشروی آب شور در آبخوان های ساحلی گردد. آمار و اطلاعات نشان می دهد که حدود 40 درصد از جمعت جهان در سواحل زندگی می کنند و این آبخوان ها به جهت تأمین آب از یک طرف و نقش اکوسیستمی از طرفی دیگر، اهمیت فراوان دارند. در مطالعه حاضر به بررسی اثر افزایش سطح آب دریا و نرخ تغییرات تغذیه به عنوان یکی از اثرات تغییر اقلیم بر مقدار پیشروی آب شور در یک آبخوان محصور پرداخته می شود. جهت مدلسازی دوبعدی سیستم آب زیرزمینی آبخوان محصور و تعیین مقدار پیشروی آب شور از مدل عددی SUTRA استفاده شده است. اثر افزایش سطح آب دریا بر اساس پیش بینی (2007)IPCC و مشخصه های هیدرولوژیکی در حالت دائمی و غیردائمی بررسی می شود. نتایج نشان می دهد که اثر دائمی افزایش سطح آب دریا، تأثیری چندانی بر مقدار پیشروی آب شور ندارد اما با درنظر گرفتن حالت غیردائمی می توان نتیجه گرفت مکانیزم برگشت پیشروی صورت گرفته به دلیل پاسخ دهی سیستم آب زیرزمینی به افزایش سطح آب دریا در آبخوان محصور قابل مشاهده می باشد و در بازه ای از زمان ها این پیشروی به بیشترین مقدار می رسد و از آن زمان به بعد پیشروی به تدریج به حالت اولیه خود باز می گردد. نتایج این مطالعه می تواند در نمونه های واقعی آبخوان های ساحلی نیز به کار گرفته شده و در تحلیل رفتار این آبخوان های واقعی و به لحاظ مدلسازی پیچیده تر، کمک کننده و راهگشا باشد.

کلیدواژه ها

آبخوان ساحلی محصور، آب زیرزمینی، افزایش سطح آب دریا، پیشروی آب شور، تغییرات نرخ تغذیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.