مقایسه تخمین بار معلق به دو روش منحنی سنجه رسوب و مدل درختی M5 (مطالعه موردی: رودخانه لیقوان چای)

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس هیدرولیک ایران
  • کد COI اختصاصی: IHC12_089
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 483
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز نهرین

دانش آموخته کارشناس ارشد سازه های آبی، دانشگاه تبریز

محمدتقی ستاری

استادیارگروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

نینا بیگزالی

دانشجوی دکتری آبیاری و زهکشی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

پدیده انتقال رسوب از جمله فرآیندهای هیدرودینامیکی مهمی است که بسیاری از سازه های رودخانه ای و تاسیسات عمرانی را تحت تاثیر قرار میدهد و به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات بهره برداری از منابع آبهای سطحی در جهان مطرح می باشد. وجود پارامترهای موثر زیاد و همچنین دامنه وسیع تغییرات غلظت بار معلق، استفاده از روش های موجود مانند منحنی سنجه رسوب را محدود و لزوم استفاده از روش های نوین مانند شبکه های عصبی مصنوعی و مدل درختی M5 را ایجاب می کند.در این مقاله روش جدید مدل درختی M5 برای برآورد رسوب بار معلق لیقوان چای استفاده شده و نتایج به دست آمده با نتایج روش مرسوم منحنی سنجه رسوب مقایسه شده است. نتایج بیانگر این است که مدل درختی M5 به پیش بینی میزان دبی رسوب معلق با دقت بالا (R^2=0/89) در مقایسه با روش مرسوم منحنی سنجه رسوب می باشد.

کلیدواژه ها

بار معلق، منحنی سنجه رسوب، مدل درختی M5، لیقوان چای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.