بررسی تطبیقی طراحی بصری پایگاه های اطلاع رسانی علمی الزویر و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB01_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حانیه بیجندی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمد خزایی

استاد، گروه ارتباط تصویری (گرافیک)، دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

در عصر اطلاعات و ارتباطات و توسعه روزافزون امکانات و خدمات ارائه شده در فضای مجازی ضرورت توجه به ویژگی های حوزه بصری را بیش از پیش نمایان می سازد. پژوهش پیشه رو با هدف برررسی تطبیقی طراحی بصری دو پایگاه اطلاع رسانی، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و الزویر (Elsevier) با توجه به استانداردهای مطرح در این حوزه بر اساس ادبیات پیشین تحقیق صورت گرفته است. انتخاب دو پایگاه اطلاع رسانی از میان پایگاه های داده متنوعی که وجود دارد به دلیل اعتبار جهانی و گستردگی حوزه علمی تحت پوشش برای این تحقیق انتخاب شده اند. ابزار گردآوری تحقیق حاضر کیفی بوده و پژوهشگران به منظور جمع آوری اطلاعات از سیاه وارسی مستند به ادبیات پیشین تحقیق استفاده نمود و دو پایگاه مزبور را بر اساس 33 معیار در هفت بخش شامل مشخصه های بصری، امکانات کاربران، محتوای وب، جستجو و تحقیق، راهنما، خدمات پشتیبانی، و سایر قابلیت ها طبقه بندی، مقایسه و با توجه به استانداردها و اصول مطرح شده ارزیابی و تحلیل نمودند. بر اساس یافته های پژوهش پایگاه اطلاع رسانی الزویر با دارا بودن 848% از مؤلفه ها مطرح شده در سیاه وارسی در رتبه بالاتری ازپایگاه اطلاع رسانی استنادی علوم جهان اسلام با 57.7% قرار داشت. در هفت بخش عنوان شده پایگاه اطلاع رسانی استنادی علوم جهان اسلام تنها در قسمت امکانات کاربران موفق تر از الزویر ظاهر شد، در بخش خدمات پشتیبانی هر دو پایگاه داده به یک شکل مثبت عمل کردند و در پنج قسمت دیگر الزویر از قدرت طراحی بالاتری نسبت به پایگاه اطلاع رسانی استنادی علوم جهان اسلام بهره برده است.

کلیدواژه ها

طراحی بصری، پایگاه اطلاع رسانی، الزویر، پایگاه اطلاع رسانی استنادی علوم جهان اسلام، پایگاه های داده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.