تعیین وضعیت گرایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به وب و فناوری اطلاعات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB01_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 874
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره خدیوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علم و فرهنگ ، تهران، ایران

مونا رئیس پور

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه ، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علم و فرهنگ ، تهران، ایران

حسین پارسی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت رسانه ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علم و فرهنگ ، تهران، ایران

رضا شجیع

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، البرز، ایران

چکیده

هدف از انجام این پژوهش توصیفی تعیین وضعیت گرایش و سطح مهارت دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه فردوسی مشهد نسبت به فناوری اطلاعات و وب بود. به همین منظور تعداد 371 دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد (296 نفر9 و دکتری (75 نفر) دانشگاه فردوسی به طور تصادفی با تخصیص متناسب در هر طبقه انتخاب و به پرسشنامه تجدید نظر شده سنجش گرایش و مهارت فناوری اطلاعات و وب دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ساخته شده توسط مرکز آموزشی مطالعات کاربردی (2004) پاسخ دادند. روایی پرسشنامه توسط متخصصین و پایایی آن در یک مطالعه مقدماتی 0/79 تعیین گردید. داده های بدست آمده در این تحقیق در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی (ازمون یومن ویتنی، کروسکال والیس و همبستگی اسپیرمن) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بین گرایش دانشجویان تحصیلات تکمیلی به تفکیک جنسیت و رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود ندارد (P> 0/05). همچنین بین مهارت دانشجویان در استفاده از فناوری اطلاعات و وب به تفکیک رشته تحصیلی تفاوت معنی داری وجود داشته (P< 0/01) و سطح مهارت دانشجویان رشته های علوم تربیتی، مهندسی، علوم پایه و کشاورزی در وضعیت بهتری قرار دارد. بر پایه یافته اهی پژوهش، جالش اساسی برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی، نداشتن مهارت های لازم برای استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و وب است که لزوم برگزاری کارگاه ها و دوره های تخصصی را برای آنان یادآور می شود.

کلیدواژه ها

گرایش، مهارت، فناوری اطلاعات، وب، دانشجویان تحصیلات تکمیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.