تولید پلانتی بادی اختصاصی عامل بیماری جاروک لیمو ترش در گیاه Nicotiana benthamiana

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: هشتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران و چهارمین همایش ملی امنیت زیستی
  • کد COI اختصاصی: NBCI08_0282
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه شهریاری

گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

محمد رضا صفر نژاد

بخش ویروس شناسی، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، تهران

مسعود شمس بخش

گروه بیماری شناسی گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس، تهران

چکیده

بیماری جاروک لیموترش توسط Candidatus Phytoplasma aurantifolia ایجاد شده و یکی از مخرب ترین بیماری های لیموترش درمناطق گرم جنوبی کشور است. روش های قدیمی از قبیل حذف درختان آلوده و کنترل حشره ناقل قابلیت محدودی درمدیریت بیماری دارند. امروزه بیوتکنولوژی مولکولی روش های جدید و موثری برای کنترل بیمارگرها درگیاهان فراهم کرده که امکان تولید گیاهان تراریخنه مقاوم به فیتوپلاسما با کمک آنتی بادی یکی از این موارد می باشد. در مطالعه حاضر ژن آنتی بادی نوترکیب single-chain variable fragment (scFvIMP6) که قابلیت اتصال بالا به Immunodominant membrane protein (IMP) عامل جاروک لیمو ترش دارد، برای بیان موقت در گیاه Nicotianabenthamiana انتخاب شد. ژن رمزکننده این آنتی بادی در ناقل بیانی گیاهی (pTRA) تحت کنترل پروموتر دائمی Cauliflower mosaic virus (CaMV) 35S یا پروموتر Coconut foliar decay virus (CFDV) اختصاصی آوند آبکش در سازه های ژنی با سیگنال پپتید قرار گرفت و بیان پروتئین درآپوپلاست سلول گیاهی بررسی شد. در آنالیزهای لکه گذاری و سترن آنتی بادی هایی با اندازه پیش بینی شده ردیابی شد. سپس توانایی اتصال آنتی بادی ها به IMP با آزمون الایزا تایید گردید. نتایج نشان داد که با کارایی و پایداری مشاهده شده در بیان موقت، به نظر می رسد که آنتی بادی scFvIMP6 می تواند کاندیدای مناسبی برای انتقال پایدار به گیاه لیموترش جهت ممانعت از بیماری جاروک در گیاه باشد.

کلیدواژه ها

بیماری جاروک لیموترش، Candidatus Phytoplasma aurantifolia، آنتی بادی نو ترکیب، بیان موقت، Nicotiana benthamiana

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.