Levisticum officinale Koch. باز زایی غیرمستقیم از کشت کالوس در گیاه دارویی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0984
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله خطیب زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مجید عزیزی

دانشیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد-گروه باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

حسین آرویی

استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

رو شهای بیوتکنولوژیک، امکانی برای تولید مداوم مواد مؤثره ویژه به منظور استفاده در صنایع دارویی و همچنین مجالی برای انتخاب، تکثیر و حفظ ژنوتی پهای مهم و نادر گیاهان دارویی فراهم نمود هاند. تکنیک کشت بافت و باززایی در محیط درو نشیشه ای به عنوان یکی از این ابزار توانسته است گیاهان دارویی با اهمیت را به نحو مؤثرتری در مقایسه با رو شهای سنتی تکثیر و حفظ گونه مهم، اما فراموش شد های از گیاهان دارویی بومی ایران و یکی از ترکیبات (Levisticum officinale) نماید. انجدان رومی اصلی اغلب د مکرد ههای دیورتیک می باشد. به منظور تکثیر درو نشیشه ای و دستیابی به ماده گیاهی کافی، آزمایشی در قالب طرح1 پی پی ام) و یک تیمار شاهد / 1 و 5 ،0/5) BAP 1 پی پی ام) یا حاوی / 1 و 5 ،0/5) KIN کاملاً تصادفی با 6 تیمار از هورمو نهای 0/5 و 1 پی پی ام) و 3 سطح ،0) 2,4-D/NAA انجام شد. برای ریشه دار کردن قلم ههای حاصل، یک آزمایش فاکتوریل با 3 سطح KIN 1 پی پی ام / و یا 5 BAP 1 پی پی ام / 0/5 و 1 پی پی ام) انجام شد. بهترین نتایج شاخه زایی با استفاده از سطوح 1 و 5 ،0) BA به دست آمد. تجزیه اثرات سطوح و ترکیبات مختلف هورمونی بر القای ریشه، نمایانگر برتری معنی دار ترکیبات دارای اکسین 2,4- بود. بهترین ترکیب هورمونی از نظر D یا NAA ،BA بر ترکیبات فقط دارای (BA) 2,4- ) و سایتوکینین D یا NAA) شناخته شد. BA 2,4- به همراه 1 پی پی ام D ریشه زایی، تیمار 1 پی پی ام

کلیدواژه ها

گیاه دارویی، باززایی غیرمستقیم، ریزازدیادی ،Levisticum officinale

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.