شناسایی و تعیین جایگاه فیلوژنتیکی باکتری عامل بیماری لکه قهوه ای قارچ دکمه ای در ایران

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0919
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ندا انصاری دزفولی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

نادر حسن زاده

دانشیار، گروه بیماری شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

ابوالقاسم قاسمی

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، بخش بیماریهای گیاهی

چکیده

یکی از مهمترین بیماریهای قارچ خوراکی لکه قهوه ای باکتریایی می باشد. در این پژوهش به منظور شناخت و بررسی از روشهای شناسایی فنوتیپی، ژنتیکی و فیلوژنی استفاده گردید. در سالهای 88 و 89 نمونه های قارچ ، P. tolaasii جدایه هایتکمه ای آلوده به بیماری لکه قهوه ای از مراکز کشت و پرورش مناطق مختلف ایران جمع آوری گردید. پس از تهیه سوسپانسیون جدایه های تولید کننده پیگمان سبز انتخاب گردید . سپس بر KB در آب مقطر استریل و کشت باکتری روی محیط آگار غذایی به منظور شناسایی (PT1A/PT1D اساس آزمون بیماریزایی و بیوشیمیایی شناسایی اولیه انجام گرفت. از جفت آغازگر اختصاصی ( 1 جهت توالی یابی نمونه ها استفاده گردید. نتایج دندروگرام نشان داد که نماینده های جدایه ( P0/P6) 16srRNA ژنتیکی و پرایمر شباهت کامل داشته و در یک گروه فیلوژنی قرار گرفته (NCBI) ا یران در بلاست با جدایه های موجود در بانک ژن P. tolaasii های از نظر P. tolaasii کاملا مجزا می باشد. بنا براین جدایه های ایرانی Pseudomonas syringae و Pseudomonas reactans و از فیلوژنتیکی با جدایه های سایر مناطق شباهت دارد.

کلیدواژه ها

قارچ خوراکی، لکه قهوه ای، فیلوژنی و P.tolaasii

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.