توسط مارکر (Dactylis glomerata) ت تنوع و تمایز ژنتیکی جمعیتهای وحشی علف باغ پروتئین نهای محلول

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0800
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 568
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اشرف جعفری

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

پروین صالحی شانجانی

موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

لاله کوهی

۱۴۳۳۵ ، تهران، ایران دانشگاه پیام نور کرج، صندوق پستی ۳۳۳

غلامرضا بخشی خانیکی

۱۴۳۳۵ ، تهران، ایران دانشگاه پیام نور کرج، صندوق پستی ۳۳۳

چکیده

علف باغ (Dactylis glomerata یکی از گرامینه های مهم مرتعی چند ساله برای ایجاد چراگاه و تولید علوفه خشک است. به منظور بررسی تنوع ژنتیکی جمعیتهای وحشی علف باغ 11 جمعیت موجود در بانک ژن منابع طبیع ی انتخاب شدند . دراین تحقیق الگوی پروتئینی 110 ژنوتیپ از 11 جمعیت برای تعیین میزان تنوع ژنتیکی موجود مورد بررسی قرار گرفت . بر 25 باند قابل تکثیر، پپتید پروتئینی، برای مطالعه تنوع ژنتیکی ثبت گردی د. باندها در محدوده ،SDS-PAGE اساس نتایج وزن ملکولی 7638 تا 2768850 دالتون قرار گرفتند. میانگین تعداد باندهای پلی مورف نسبت به کل باندها در کلیه جمعیت ها پروتئینهای کل، تنوع درون و میان جمعیت ی بالا یی نشان SDS-PAGE 0 در ارومیه، متغیر بود / 0 در اردبیل، تا 41 / از 14 0 بود که / دادند که تمایز مشخصی بر اساس منشاء و رویشگاه نشان ندادند. میانگین فاصله ژنتیکی کل بین جمعیتها 045 0) بین کرج 1 و اردبیل مشاهده گردید. همبستگ ی / 0) بین کرج 3 و پاسند 2 بود و کمترین فاصله ( 017 / بیشترین فاصله ( 132 بین ماتریس فاصله های ژنتیکی و جغرافیایی به وسیله آزمون مانتل ثابت نشد و ضریب همبستگی بین آنها از نظر آماری معنی این مسئله نیز نشان دهنده عدم وجود شیب محیط ی در گوناگون ی پروتئ ینها ی کل .(R=0/ و 02 P=0/ دار نگردید ( 280 است. این نتایج نشان میدهند که در برنامه های اصلاحی علف باغ می بایست تنوع ژنتیکی ارقام علف باغ بوس یله استفاده ازوالدین مختلف افزایش یابد. افزایش اساس ژنتیکی برای اصلاح علف باغ می تواند بوسیله کاربرد سیستماتیکی ژرم پلاسم که الگو پروتئینی متفاوتی داشته و ویژگیهای کمی بهتری دارند حاصل شود.

کلیدواژه ها

تنوع ژنتیکی ،SDS-PAGE ،Dactylis glomerata ، علف باغ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.