بهینه سازی و مقایس هی روش های شیمیایی انتقال ژن با الکتروپوراسیون در رده های سلولی یوکاریوتی Vero و Huh-7

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0703
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 920
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه هاشمی

تهران، انستیتو پاستور ایران. بخش هپاتیت وایدز

فرزین روحوند

تهران، انستیتو پاستور ایران، بانک ژن توترکیب ایران

محمدحسین قهرمانی

تهران، دانشگاه تهران، دانشکده ی داروسازی

محمدرضا آقا صادقی

تهران، انستیتو پاستور ایران. بخش هپاتیت وایدز

چکیده

انتقال ژن به سلولهای یوکاریوتی ضروریترین گام در راستای فهم عملکرد ژنها و محصولات ژنی همچنین پیشرفت در زمینه ی ژن درمانی محسوب می شود. در این مطالعه انتقال ژن به دو رده ی سلولی یوکاریوتی Vero و Huh- 7 از دو روش شیمیایی - از طریق بکارگیری دو ترکیب تجاری انتقال ژن - و فیزیکی با استفاده از الکتروپوراسیون بهینه و مقایسه شد. بهینه کردن انتقال ژن در روش شیمیایی با بکارگیری دانسیته های سلولی مختلف و نسبتهای مختلف ریبونوکلئیک اسید به ترکیب شیمیایی در هر دو رد ه ی سلولی انجام شد. همچنین به منظور بهینه سازی روش انتقال فیزیکی الکتروپوراسیون پارامترهای قدرت میدان الکتریکی و مدت زمان مجاورت سلولها با پالس الکتریکی بهینه شد. وکتور pEGFP-N1 به سلولها در شرایط متفاوت منتقل شد و بیان پروتئین فلوئورسانس سبز GFP با کمک فلوسایتومتر و میکروسکوپ فلوئورسانس سنجیده شد. در سلولهای Huh-7 بالاترین درصد انتقال ژن به کمک الکتروپوراسیون 63.74٪ با استفاده از 12.2% Lipofectarnine TM 2000 و با بکارگیری jetPEITM-HUVE 14.2% بدست آمد درحالیکه در رده ی سلولی Vero بالاترین درصد بدست آمده در انتقال ژن بکمک الکتروپوراسیون 73.9٪ و درصورت بکارگیری jetPEITM-HUVE 28٪ بود. همچنین افزودن DMSO به بافر الکتروپوراسیون بر میزان زنده بودن سلولها و درصد انتقال ژن در سلولهای Huh-7 بی تأثیر بود. با توجه به نتایج بدست آمده می توان از روش ساده و مقرون به صرف هی الکتروپوراسیون در انتقال ژن به دو رده ی سلولی یوکاریوتی Vero و Huh-7 استفاده کرد.

کلیدواژه ها

انتقال ژن، الکتروپوراسیون، Vero، Huh-7

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.