مطالعه تنوع ژنتیکی منطقه IGS گونه های آلترناریای بیماریزا روی گوجه فرنگی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0670
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 759
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عباسی مقدم

بانک ژن گیاهی ملی ایران ، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

سمیرا طاهری

دانشگاه پیام نور واحد کرج

جواد مظفری

بانک ژن گیاهی ملی ایران ، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

سیمین طاهری اردستانی

بانک ژن گیاهی ملی ایران ، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، کرج

چکیده

بیماری لکه موجی در سالهای اخیر به یک بیماری مهم در مناطق عمده گوجه فرنگی کاری ایران تبدیل شده است. تعیین رو شهای کنترل این بیماری منوط به شناسایی دقیق عامل بیماری می باشد استفاده از خصوصیات مورفولوژیکی کنیدیوم اغلب باعث ایجاد اشکال در تفکیک گونه های نزدیک به هم در جنس آلترناریا می گردد. تجزیه توالی نواحی ژنی مشابه ITSendo-polygalacturonase، β-tubulin-،LSU ، mtSSU،نمی تواند بین آلترناریاهایی با کنیدیوم کوچک تفکیک قائل شود. نتایج حاصل از مطالعات مولکولی ژنی مناطق IGS گونه های مختلف آلترناریا نشان داده است که اندازه مناطق IGS در بین گر و ههای وابسته به گونه های آلترناریا بسیار متغییر است در این تحقیق تنوع ناحیه IGS پنج گونه A. alternata, A. tenuissima, A. arborescens, A. infectoria, A. dumosa, به دلیل تنوع بالای این منطقه بررسی شد. بدین منظور DNA جدایه ها از روش تغییر یافته شارما و همکاران استخراج گردید و ناحیه IGS توسط آغازگرهای IGS27 و 26 S3111F تکثیر شد. با استفاده از آنزیم های برشی HinfI و RsaI, AluI, HindIII, EcorI و روش PCR-RFLP تنوع موجود در این ناحیه بررسی شد. نتایج نشان داد استفاده از این روش میتواند آلترناریا های مورد بررسی را تفکیک کند. گونه های A. alternata و A. arborescens با شباهت بسیار بالادر یک گروه قرار گرفتند و با گونه A. infectoria قرابت نشان دادند دو گونه A. tenuissima و A. dumosa در یک گروه کاملا جداگانه قرار گرفتند.

کلیدواژه ها

PCR-RFLP ،IGS ، تنوع ژنتیکی، بیماری لکه موجی، آلترناریا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.