بررسی آلودگی های لجن ناشی از تصفیه پساب کشتارگاههای صنعتی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE02_601
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3041
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی کافی ملاک

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی آلودگی های لجن حاصل از تصفیه فاضلاب کشتارگاهها جهت به کار بردن لجن برای مصارف مختلف می باشد . لجن به عنوان یک ماده اضافی د ر فرایند تصفیه در طولانی مدت باعث ایجاد مشکلات فراوان در سیستم تصفیه می شود و باید جمع آوری گردد و به روشهای بهداشتی دفن شود . دفن لجن به رعایت ضوابط خاصی نیازمند است و معمولا به دلیل رعایت نکردن ضوابط محیط زیست آلوده می گردد . آلودگی می تواند از طریق آب و خا ک به محصولات کشاورزی و انسان منتقل گردد . بهترین راه مهار این مشکلات استفاده بهینه از این ماده زائد می باشد . برای این منظور لازم است قبل از هرگونه استفاده از لجن , آزمایشات مربوط به آلودگی های شیمیایی pH، COD، BOD ،نیتریت و فسفات ) ،فلزات سنگین AS) ، Hg ، Ni ، Mn ، Cu ، Pb ، Cr ، Cd ، ) Co و آلودگی های میکروبی ( باکتری،قارچ و انگل ) بر روی لجن انجام گیرد . برای انجام آزمایشات فوق از لجن حاصل از تصفیه فاضلاب یک کشتارگاه صنعتی نمونه گیری صورت پذیرفت ونتایج حاصل از آزمایشات با استانداردها مقایسه شدند . نتایج نشان دادند که لجن از لحاظ آلودگی های مربوط به فلزات سنگین، از نظر میزان فلزات Hg ، Ni ، Cd ، Co و AS نسبت به استانداردهای خروجی فاضلاب ناچیز می باشند و آلودگی در آبهای سطحی،زیر زمینی و مصارف کشاورزی ایجاد نمی کندو میزان فلزات Cu ، Pb ، Cr تا حدودی نزذیک به استاندارد می باشند و لی در بین فلزات موجود میزان Mn =15 ppm نسبت به استانداردهای خروجی بالا می باشد . آلودگی های میکروبی در مقایسه با استانداردهای خروجی فاضلاب در حد استاندارد می باشد .. از نظر پارامترهای شیمیایی لجن ،به غیر از pH و نیتریت سایر پارامترها از قبیل BOD ، COD و فسفات تا حدودی زیادی مغایر با استانداردها و ضوابط زیست محیطی بودند به طوریکه میزان فسفات برابر با ) (1890 ppm میباشد که نسبت به استانداردهای خروجی فاضلاب (6 ppm ) بسیار زیاد است

کلیدواژه ها

لجن تصفیه فاضلاب کشتارگاهها ،آلودگی های میکروبی ، آلودگی های شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.