توسعه نشانگرهای REMAPدر یونجه های زراعی (Medicago Sativa L.) جهت ارزیابی تنوع ژنتیکی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش بیوتکنولوژی جمهوری اسلامی ایران
  • کد COI اختصاصی: NBCI07_0548
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر پیری کشتیبان

دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز

بابک عبدالهی مندولکانی

دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

رضا درویش زاده

دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

مراد جعفری

دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه

چکیده

چندشکلی حاصل از تکثیر نواحی بین توالیهای ریزماهواره و رتروترنسپوزون (REMAP)از نشانگرهای مبتنی برPCRساده و جدیدی است که مناطق رتروترنسپوزونی و ریزماهوارهای را مورد هدف قرار می دهد . در این مطالعه به منظور توسعه نشانگرهای رتروترنسپوزونیREMAPجهت مطالعه تنوع ژنتیکی در یونجه های زراعی، 48 ترکیب آغازگری REMAPحاصل از خانواده های رتروترنسپونیTps12a و LORE2 ،LORE1 ،Tms1Ret1 و توالیهای ریزماهواره برای ارزیابی تنوع ژنتیکی درون و بین جمعیتی هشت جمعیت ( 80 ژنوتیپ) یونجه زراعی مورد استفاده قرار گرفت. 14 ترکیب آغازگری مکان های چندشکل و قابل نمره دهی تولید کردند. در کل با استفاده از 14 ترکیب آغازگریREMAP 119 مکان تکثیر شد که 2 مکان چندشکل بودند. تجزیه کلاستر به روشUPGMA و بر اساس ضرایب فاصله ژنتیکی نی جمعیت ها را در سه خوشه اصلی قرار داد. فاصله ژنتیکی بین جمعیت ها از 0.048 (قره یونجه ملک کندی و بغدادی ) تا0.124 (بغدادی و آذربایجان اردوبار) متغیر بود. تجزیه واریانس مولکولی، تنوع ژنتیکی زیادی را در درون جمعیت ها ( 94 درصد) نسبت به بین جمعیت ها ( 6 درصد) نشان داد. درصد مکانهای چند شکل در جمعیت ها از 79.03 (جمعیت محلی اصفهان ) تا 78/71 (جمعیت قره یونجه ارومیه) متغیر بود و میانگین هتروزیگوسیتی برای جمعیت های مورد مطالعه برابر 0.267 بود. نتایج نشان داد که تمام خانواده های رتروترنسپونی مورد استفاده در نزدیکی ریزماهواره ها در ژنوم یونجه حضور داشته و میتوانند به عنوان نشانگرهایREMAPدر یونجه استفاده شوند.

کلیدواژه ها

یونجه تتراپلوئید ؛(Medicago Sativa ) تجزیه واریانس مولکولی؛ تنوع ژنتیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.